Оценителите на Министерството на образованието и науката са одобрили с

...
Оценителите на Министерството на образованието и науката са одобрили с
Коментари Харесай

МОН одобри учебниците на Светия Синод

Оценителите на Министерството на образованието и науката са одобрили с цялостно единогласие учебниците на Светия Синод по Религия за учениците от 1-и до 5-и клас на свое съвещание, извършено ан велики Четвъртък. Участвал е и основният секретар на сивода Мелнишки свещеник Герасим.

Одобрени са наличието, графичния дизайн и полиграфическата направа на учебниците. Решението на комисията е оповестено от Пенка Иванова, шеф " Учебници и учебна документи " към МОН, Учебниците подхождат на държавния учебен стандарт за познавателните книжки, учебниците и образователните пособия. С това синодалните учебници влизат в последната фаза от конкурсната процедура - мнение на учителите по места за тяхната употреба в практиката. След тяхната позитивна оценка със заповед на министъра на образованието и науката учебниците ще бъдат финално утвърдени и ще навлязат в образованието на българските възпитаници в учебно заведение.

Във връзка с позитивната оценка на МОН Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил – началник на Културно-просветния отдел при Св. Синод изрази духовната си наслада, че Св. Синод се включи в дадената след 75 година опция за разработване на модерни учебници по Религия – Християнство-Православие.

Той съобщи, че е уверен в изключителната изгода от проучването на този предмет и че се надява българските родители и учители интензивно да се възползват от тях, тъй като са скъпа поддръжка за духовно-нравственото образование и обучение на децата, за тяхното културно и личностно развиване като високоотговорни, мощни и градивни персони. А като строители на бъдеща България те ще имат моралните качества, нужни за създаване положителното бъдеще на обществото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР