Оцелял от стрелбата в синагогата в Питсбърг през 2018 г.,

...
Оцелял от стрелбата в синагогата в Питсбърг през 2018 г.,
Коментари Харесай

Оцелелият от стрелбата в синагогата в Питсбърг казва, че събитията в Израел се чувстват като „повторна травма“

Оцелял от стрелбата в синагогата в Питсбърг през 2018 година, при която починаха 11 богомолци, сподели, че офанзивата против Израел „ се усеща позната “ и върна контузията.

Джефри Майерс, равинът на синагогата " Дървото на живота " в квартала Squirrel Hill в Питсбърг, разгласява в четвъртък на уеб страницата на конгрегацията в поддръжка на Израел, наричайки събитията от последната седмица " повторна контузия ".

„ Тази позната болежка се върна, онази надълбоко в дъното на стомаха ми, само че този път го разпознах какво съставлява. Травма. Изпитвах ретравматизация “, написа Майърс.

Майърс избяга на косъм от стрелеца Робърт Бауърс, който влезе в синагогата, въоръжен с три револвера и пушка AR-15, и умъртви 11 събратя в синагогата на Дървото на живота през 2018 година Той беше наказан на гибел от федерално жури през август за тези убийства.

„ Мислех за историята на моя народ, по какъв начин сме били преследвани, ловувани и избивани от епохи и по какъв начин всички те би трябвало да са се чувствали в моментите преди гибелта си “, свидетелства Майърс в процеса.

посещение на равин Джефри Майърс Тръмп 2 CNN

Майърс участва на протест в неделната вечер в Центъра на еврейската общественост в Питсбърг в поддръжка на Израел, след офанзивата на терористите от Хамас, която стартира в събота и остави над 1200 жертви.

Първият човек, който Майърс видя на митинга, беше един от патрулните чиновници, които реагираха на стрелбата в синагогата. „ Прегърнахме се и му благодарих, че е тук. Отговорът му „ Разбира се, че ще бъда тук “ беше толкоз въодушевяващ “, написа Майърс.

Майърс сподели, че разпознава още повече прилики в последствията от стрелбата в синагогата в Питсбърг преди съвсем пет години и офанзивите през уикенда.

Той беше в същата стая, в която се събраха след стрелбата през 2018 година, и още веднъж беше заобиколен от „ някои от същите хора “.

20181029-Pittsburgh-11-victims-photos CNN/AP/Pittsburgh Post-Gazette/facebook

„ Тогава ме удари като звук тухли. Déjà vu ”, написа той. „ Думите, които проблеснаха в съзнанието ми, бяха потресаващи: ужас; шок; неверие; гняв; зло; болежка. ”

„ Преди, по време и след митинга разпознавах знаците във всеки, който видях. Питсбърг е минавал през това и преди “, написа той.

Майерс насочи молитва за заложниците и фамилиите, претърпели загубите на близки, и за мира в Израел.

„ Моята контузия е нищо спрямо моите братя и сестри в страната Израел “, написа той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР