Отсега е ясно, че вторият мандат ще се провали, категоричен

...
Отсега е ясно, че вторият мандат ще се провали, категоричен
Коментари Харесай

Добрев за част от идеите в програмата на ПП-ДБ: Глупости, написани в екселска таблица

" Отсега е ясно, че вторият мандат ще се провали ", безапелационен е някогашният енергиен министър

Дигитализация на жп релси, развъждане на деца в кооперативи и прегледи на възрастни хора в клонове на „ Български пощи ”. Това са част от акцентите в програмата на ПП-ДБ, които от ГЕРБ разкритикуваха. „ Това е несериозно – в една екселска таблица написани едни нелепости ”. Така депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев разяснява пред Нова тв някои от концепциите. По думите му от партията на Бойко Борисов са реагирали незабавно откакто прочели програмата. Добрев посочи, че тази стратегия ще коства на страната сред 7 и 12 милиарда в допълнение.

Той разяснява и опцията за сформиране на постоянен кабинет с първия мандат. По думите на народния представител би трябвало да се даде опция на останалите партии, които желаят да дадат поддръжката си за кабинет на ГЕРБ-СДС, да предложат свои специалисти или политически лица. След това, решението ще е в ръцете на мандатоносителя.

„ Вероятно ще предложим композиция от политици и специалисти. Ако имаме половината брой депутати, е заслужено да имаме половината министри. Една част ще бъдат политически лица, една част ще бъдат специалисти ”, изясни концепцията на ГЕРБ Делян Добрев. Според него коалиция не може да бъде основана в границите на това Народно събрание, само че значимо било да се сформира държавно управление.

Отсега е ясно, че вторият мандат ще се провали, безапелационен е някогашният енергиен министър. Според него няма по какъв начин упоритостта на ПП-ДБ да ръководи независимо да бъде оправдана. „ Ключа към основаване на държавно управление в последните 3-4 Народното събрание постоянно го е държал Христо Иванов, а не Корнелия Нинова ”, счита Добрев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР