Отсъстват организационни мерки в Бюджет 2018. В това бяха единодушни

...
Отсъстват организационни мерки в Бюджет 2018. В това бяха единодушни
Коментари Харесай

Доайените на социалния диалог: Отсъстват организационни мерки в Бюджет 2018

Отсъстват организационни ограничения в Бюджет 2018. В това бяха единомислещи доайените на обществения разговор Божидар Данев и Димитър Манолов.

Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ": Бюджетът се прави по една и съща матрица, единствено се сменят числата. Нямам мемоари през някой бюджет да се вършат политики. Има малко абсурд. Те споделят няма да финансираме тая система, с цел да я принудим да се реформира, а в това време усилваме възнагражденията на тия, които ръководят системите. Т.е. този метод не е правилен.
По мотив на бюджета на НЗОК Манолов разяснява, че е сбъркана и сбъркана философията. Няма нито опазване на здравето, нито осигируване в бюджета на НЗОК. Бюджетът за опазване на здравето е повишен десетки пъти, а никой от нас не е усетил усъвършенстване, добави още Манолов.

Според Божидар Данев бюджетът е закостенял, без визия.
Божидар Данев, изпълнителен ръководител на БСК: В момента Европа ври и кипи, приказва се за софтуерна гражданска война, за промишленост 4, за световна цифровизация. Какво планува този бюджет? Увеличени на заплатите на зам.-министрите с 50 на 100 на учителите, без да има промени в учебното заведение, на военните и така нататък Отиваме към едно потребителско разходване на обществените средства, без да имаме визия какво ще вършим от тук нататък.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР