Отровителят, известен като Клаус О., добавял живак, оловен ацетат и

...
Отровителят, известен като Клаус О., добавял живак, оловен ацетат и
Коментари Харесай

Мъж почина след като колега добавял нещо смъртоносно в храната му СНИМКА

Отровителят, прочут като Клаус О., добавял живак, оловен ацетат и други субстанции в храната на сътрудниците си в продължение на няколко години. В резултат на това един от тях се оказал в кома, а другите двама страдат от съществено увреждане на бъбреците.

Щокиращите дейности на служителя на компанията били разкрити откакто помощник на компания, произвеждаща железни елементи, забелязал бял прахуляк в храната си. По-късно били открити записи от камери за наблюдаване, които демонстрират по какъв начин Клаус О. прибавя недоверчив прахуляк към сандвича на сътрудника на работното място. През 2018 година той е бил задържан.



След претършуване в къщата на наказания са открити живак, олово, кадмий и оловен ацетат. Мотивите на нарушителя остават неразбираеми. Както допуска следствието, той е желал да види какъв ще е резултатът на веществата върху сътрудниците.

През март 2019 година се организира правосъден развой, който призна отровителя за отговорен за опит за ликвидиране и го осъди на пожизнен затвор. Клаус О. се опита да апелира решението на съда, само че съдията реши, че присъдата не предстои на смяна, защото обвиненият съставлява опасност за обществото.

В четвъртък, 9 януари, съдът удостовери гибелта на 26-годишния мъж, който се намирал в кома, на който Клаус О. е добавял живак в храната през 2016 година.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР