Отрицателните лихви по депозитите за бизнеса вече са факт и

...
Отрицателните лихви по депозитите за бизнеса вече са факт и
Коментари Харесай

Отрицателните лихви по депозитите за бизнеса вече са факт и в България

Отрицателните лихви по депозитите за бизнеса към този момент са факт и в България, въпреки и за дребна стопанска система като нашата в дълготраен проект те да не са ползотворни. Банките сега може би не правят оценка вярно риска. В България към момента депозитите са най-традиционна опция за спестявания. Това съобщи Георги Заманов, основен изпълнителен шеф на Алианц Банк.

"Свръхликвидността оказа помощ на банките у нас да не не престават да живеят от лихвения марж. Ниските и негативни лихви не притискат дотам банковия бранш сега. Наличието на положителната ликвидност обезпечава непоклатимост във времето. Така се мисли повече за потребителски насочените решения. Всички банки в България не престават да печелят главно от лихви ", разясни Заманов.

По думите му е добре компаниите да ръководят рационално ликвидността си. Хубавото на парите е, че те не губят цената си, в случай че бъдат вложени вярно. Но инфлационната загуба съществува.

Заманов изясни, че едно образование, което те учи на логичност и обстоятелства, оказва помощ. "Ядрената физика ме научи да чета цифрите и да върша логичен заключения на база на обстоятелствата, както и на дисциплинираност да следваш всяка стъпка на самия развой. Макроикономиката оказва помощ за дълготрайната визия и тактика. Така се основава здрава основа ", показа той пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според банкера напредък от 3-3.5 на 100 у нас не е задоволителен, тъй като имаме да наваксаме междинното ниво от Европейски Съюз и страни като Полша, Чехия, Словакия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР