Отрицателни са пробите за коронавирус, взети в Плевен от студентите

...
Отрицателни са пробите за коронавирус, взети в Плевен от студентите
Коментари Харесай

Отрицателни са пробите за коронавирус, взети в Плевен от студенти и италианци

Отрицателни са пробите за ковид, взети в Плевен от студентите и от италианските жители. Това съобщи шефът на Регионалната здравна ревизия в Плевен доктор Атанас Гарев, предава Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че са разпределили персоналните защитни средства, подсигурени при визитата на премиера Бойко Борисов в Турция. Гащеризони, маски и очила получават държавните лечебни заведения, Спешна помощ и РЗИ. Това са медицинските експерти, които влизат в огнището на болестта, акцентира доктор Гарев. Предпазните средства са за медици, които имат контакти с хора, носители на ковид, съмнителни или контактни лица.

Двамата мъже в Плевен, при които за първи път у нас бе открит ковид, са в положително положение, няма нищо притеснително при тях, обявиха от държавната университетска болница. От пратката със защитни дрехи за това лечебно заведение са обезпечени 1400 гащеризони, 1300 маски, 1400 очила. За Спешна помощ в Плевен са обезпечени 200 гащеризони и по 300 броя маски и очила. Ще бъдат предоставени защитни средства за Регионалния център по трансфузионна хематология и Дом " Майка и дете ". Държавната болница е осигурила нужните към тези комплекти ръкавици и калцуни, сподели доктор Гарев.

Облеклата са комфортни за 12-часово дежурство, разясниха двамата медици, които ги демонстрираха през днешния ден пред публицистите.
/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×З
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР