Отравянето на прилича на покушението срещу и , за които

...
Отравянето на прилича на покушението срещу и , за които
Коментари Харесай

По какво си приличат отравянията на Навални и Скрипал?

Отравянето на наподобява на покушението против и, за които са обвинени съветските специфични служби, счита проверяващият публицист от уеб страницата „ Bellingcat “.
Преди дни немското издание „ Der Spiegel “ и уеб сайтът за проверяваща публицистика „ “ оповестиха, че отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални припомня случая с българския предприемач Емилиян Гебрев.
 Общо петима руснаци учасвали в отравянето на Сергей Скрипал Общо петима руснаци учасвали в отравянето на Сергей Скрипал
Общо петима руснаци са взели участие в интервенцията по отравянето на Сергей Скрипал. Това твърди вестник Daily Mail, представен от БГНЕС. Издани...
Вчера от берлинската университетска болница разясниха възможна.
И все пак, има ли прилики сред Скрипал и съветския блогър?
През 2015 година Гебрев е бил токсичен два пъти, изпадна в кома, само че оживя. Българските управляващи упрекнаха трима съветски жители в опит за отравяне, а медиите допуснаха, че вероятната причина за покушението е доставяното от него оръжие за Грузия и Украйна.
Във връзка с тези изказвания „ “ разгласява изявление с Христо Грозев от „ Bellingcat “, който направи паралел и с отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия през 2018 година във Англия.
Според Грозев, в случаите с Гебрев и Навални има две прилики. Първата е клиничната картина на признаците. И в двата случая малко след контакт с отровното вещество е имало болки, предшестващи изпадането в кома. Симптомите на комата също си наподобяват: тя е съпроводена от ниска температура. И при двата случая признаците на кома се понижават с атропин.
 Англия: Путин има съществена виновност за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Англия: Путин има " съществена " виновност за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му
" Владимир Путин има „ съществена ” виновност за отравянето на съветския разузнавач Сергей Скрипал и щерка му. " Това съобщи английският мини...
Втората аналогия са непосредствените следи. Това не са просто инхибитори, както оповестиха немските лекари, а тяхна подгрупа – органофосфати. При тях може да бъде открита връзка с някои типове пестициди.
Според данните на финландска лаборатория, която прави анализите на Гебрев през 2015 година, следите в кръвта и урината на Гебрев са „ трудноопределими и спадащи към групата на органофосфатите, които са им били непознати преди и които наподобяват на избран пестицин, само че не са такива “. По информация на проверяващите публицисти, в тази ситуация с Навални има сходно изложение на следите. Грозев твърди, че, доколкото му е известно, немските лекари са инициирали контакт с българските си сътрудници в клиниката, в която е лекуван Гебрев.
Разбира се, има и една разлика в двата случая : при Гебрев е имало интервал на халюцинации, който е траял няколко часа. Според разказите му, това е било като призрачен сън – картини с огромни инсекти и пъстър калейдоскоп. Не е ясно дали сходно нещо се е случило и с Навални, защото той бързо изпадна в кома.
Що се отнася до метода, по който е бил токсичен Гебрев, следователите в България са ревизирали разнообразни хипотези, в това число храната и напитките и сега са склонни да одобряват, че отровата е била нанесена върху бравата на вратата на автомобила му в гаража и че това е направено по здрач от чиновник на (военното разузнаване на Русия). Може да се допусна, че в случай че сходно вещество е употребявано и в тази ситуация с Навални, отровата може да не е проникнала през чая, а посредством контакт с кожата.
Проблемът е, че Германия се проверява това, защото закононарушението не е осъществено на нейна територия. Със случая би трябвало да се занимаят съветските управляващи.
 Германската клиника разгласи, че Алексей Навални е бил токсичен Германската клиника разгласи, че Алексей Навални е бил токсичен
От немската клиника " Шарите ", в която е настанен съветският опозиционен водач Алексей Навални оповестиха, че резултатите от клиничните из...
Отровата по дръжката на вратата припомня на случая със Сергей Скирпал, още повече, че и там става въпрос за присъединяване на офицери от ГРУ, което надали е случайност.
Един от високопоставените офицери Денис С., който е пътувал под подправено име, е бил в Лондон по време на отравянето на Скрипал. В случая с Гебрев лицето му е запечатано на видеозапис от гаража, където е бил автомобилът. И това е главната аналогия. Освен това и в двата случая става въпрос за нервнопаралитично вещество от групата на органофосфатите. Експертите, проучвали данните, към оня миг не са знаели за „ Новичок “ и неговия състав. Затова се позволява, че Гебрев може също да е бил токсичен с „ Новичок “, само че в този момент към този момент е мъчно да се направи наново проучване.
Въпреки, че е открита причастността на осем служителни на ГРУ, за които се допуска, че имат отношение към отравянето на Гебрев, при започване на януари тази година са повдигнати задочни обвинявания единствено против трима. Според Грозев, повода за това е в съществуването (или липсата) на задоволително доказателства за наказателно гонене.
„ Смятам, че на ѝ беше нужна значително храброст да упрекна трима чиновници на ГРУ, отчитайки обстоятелството, че един от тях е действаш съветски посланик “, акцентира проверяващият публицист.
Грозев декларира, че няма никакви подозрения, че индивидът, пътувал във Англия и в България преди отравянето на Скрипал и Гебрев е чиновник на ГРУ, като в поддръжка на това има и разнообразни доказателства. Най-убедителното от тях са данните в телефона му. Той е прекарвал работното си време в главната постройка на ГРУ в Москва. Завършил е дипломатическата академия на ГРУ и по-голямата част от телефонните му контакти са със чиновници на ГРУ, в това число с началника му.
 Politico: Кой се опита да убие Алексей Навални? Politico: Кой се опита да убие Алексей Навални?
Списъкът на обвинените, които желаят Алексей Навални да " боледува ", е дълъг. Руският опозиционен водач и антикорупционен кръстоносец...
* Информация: БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР