Отравянето на бившия офицер от Главното разузнавателно управление Сергей Скрипал

...
Отравянето на бившия офицер от Главното разузнавателно управление Сергей Скрипал
Коментари Харесай

Ген. Кирчо Киров посочи украинска следа в случая "Скрипал" и попита: Ако го бяха застреляли с "Калашников", пак ли Русия и Путин щяха да са виновни?

Отравянето на някогашния офицер от Главното разследващо ръководство Сергей Скрипал не трябва да се свърза само с Русия. Това разяснява пред „ Фокус “ ген. Кирчо Киров, шеф на Националната разследваща работа в интервала 2002-2012 година

Видът бойно отровно вещество, с което е токсичен Скрипал, е бил създаван през 70-те години на разнообразни места в Съветския съюз, даже в Узбекистан в изискванията на разпад на Съюза, изясни Киров.

Той сподели още, че не може да се избегне събитието, че този газ е бил съхраняван и в избрани украински хранилища. „ Шеговито казано, в случай че Скрипал беше убит с автомат „ Калашников “, то събитието, че автоматът е конструиран в Русия, можеше още веднъж да се употребява в сходен случай. Автомат „ Калашников “ се създава в десетки страни в света. От друга страна, това не е преференциално на Русия. Това не е преференциално на президента Путин “.

Генерал Кирчо Киров добави, че сходна огромна интервенция по изгонването на 23-ма съветски дипломати от Обединеното кралство не е имало от десетилетия. Русия няма потребност от сходен тежък удар по своя интернационален престиж, акцентира Киров. Развитието на случая към убийството на Скрипал е неизгодно освен за Москва, само че и за Европейския съюз и Съединени американски щати, разяснява генералът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР