Отпуснати бяха допълнителни 14 715 лв. за изплащане на стипендии

...
Отпуснати бяха допълнителни 14 715 лв. за изплащане на стипендии
Коментари Харесай

Вижте за какво кабинетът раздаде 1 846 827 лв. на...

Отпуснати бяха спомагателни 14 715 лева за погашение на стипендии по Програмата на ограниченията за протекция на деца с изявени способности от държавни и общински учебни заведения през 2017 година Средствата, които са планувани в централния бюджет, ще бъдат разпределени по бюджетите на МОН и на седем общини.

Освен това държавното управление утвърди финансирането по реда на Закона за поощряване на вложенията на обществена инфраструктура в община Габрово. От бюджета на Министерството на стопанската система ще бъдат предоставени финансови средства в размер до 419 748,24 лева с Данък добавена стойност лева за реорганизация на сектор от ул. " Индустриална " и за продължение на улицата до терена, в който ще бъде издигнат цех за произвеждане на туби.

500 000 евро бяха отпуснати за Спешния поверителен фонд на Европейски Съюз за Африка. Средствата са доброволна вноска във фонда, основан от Съюза за реализиране на непоклатимост и справяне с първопричините за противозаконната миграция и разселените лица в Африка. Те се обезпечават по линия на формалната помощ за развиване и филантропична помощ, които страната ни като член на Европейски Съюз следва да отделя от бюджета си.

През юли т.г. ротационният ръководител на Съвета на Европейски Съюз Естония направи спомагателен непринуден принос към Фонда в размер на 1 млн. евро, с което усили своя общ принос от 450 000 на 1,45 млн. евро. От учредяването на Доверителния фонд до момента България е направила принос от 50 000 евро, което е идентично на съответните минимални приноси от Латвия, Литва и Словения.

Отделно от това Министерски съвет реши 17 деца без право на наследствена пенсия от умрял родител ще получат лични пенсии в размер на 108,88 лева
месечно, реши държавното управление. Пенсиите са в размер на 90% от обществената пенсия за напреднала възраст и ще се изплащат от 1 декември. С отпущането им ще бъдат подкрепени 11 фамилии, останали в затруднено финансово състояние. /Марица.бг
тагове кабинет заседание
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР