Отпускат държавна помощ от почти 16,5 млн. лв. на туроператорите.

...
Отпускат държавна помощ от почти 16,5 млн. лв. на туроператорите.
Коментари Харесай

Отпускат държавна помощ на туроператорите

Отпускат държавна помощ от съвсем 16,5 млн. лева на туроператорите. Това разгласи зам.-министърът на туризма Даниела Стоева. Според нея това ще даде сигурност както на бизнеса, по този начин и на хората, отменили своите пътувания.

" С тази финансова помощ компаниите би трябвало да върнат на клиентите си пари, платени за неосъществени пътувания през 2020 година Това е втора част от плануваните 51 млн. лева Първата част беше изплатена. Тя беше от порядъка на 4% от оборота на фирмите. Останалата сума ще бъде преразпределена сред фирмите, които към момента дължат пари ", разясни Стоева. 

Процедурата за кандидатстване започва от 1 юли, а самото погашение ще се осъществи в края на месеца. Всяка фирма може да получи до 15% от годишния си оборот за 2019 година, но и не по-голяма от дължимите суми по туристическите пакети за неосъществени пътувания. 

Според калкулации на Министерството на туризма отпусканата сума би трябвало да покрие 95% от отговорностите към потребителите.

Междувременно стана ясно, че туристическите обекти, в които личният състав е имунизиран, ще получават специфични стикери, дело на министерствата на туризма и на опазването на здравето. Първият беше залепен през днешния ден на един от хотелите в комплекс " Албена " от министър Стела Балтова и основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. 

Идеята е стикерите да разрешат на обектите да се популяризират по-успешно, че са безвредни и да притеглят посетители. Кунчев посочи, че ще разпореди чиновниците на РЗИ по морето да разпространяват новата самодейност измежду притежателите на хотели и заведения. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР