Отпускаме 150 милиона лева повече в подкрепа на българските производители

...
Отпускаме 150 милиона лева повече в подкрепа на българските производители
Коментари Харесай

150 млн. лв. повече за българските производители

Отпускаме 150 милиона лв. повече в поддръжка на българските производители в няколко бранша. Това съобщи министърът на земеделието Иван Иванов в ефира на Нова тв. По думите на министъра причина за високите цени на продукцията преди всичко е нарастването на цените на енергоносителите в международен мащаб в резултат на КОВИД-кризата.

" Това е проблем освен за нас, само че и за цяла Европа. Това, което министерството на земеделието е направило, е отразено в новата финансова рамка. Ще бъдат отпуснати 150 милиона лв. повече от нормалното като помощи, в поддръжка на българските производители. Политическата рецесия през предходната година докара до закъснение с приемането на бюджета, само че ще наваксаме темповете. След приемането на бюджета средствата ще стигнат допустимо най-бързо до производителите ", увери министърът.

Стартира и нотификация за 111 ммлн. лева помощи по КОВИД-мярката, които ще бъдат изплатени до края на юни.

Министърът на земеделието обърна внимание и на банкрутите измежду родните производители. " От 900 хектара оранжерии 200 са отопляеми. Справка сподели, че огромна част от тях още предходната година не са работили. Призоваваме производителите да не прекъсват активността си, тъй като страната ще поддържа тези, които имат потенциал и опция да създават ", сподели Иванов. Той беше безапелационен, че няма да се заплаща на производители без продукция и на фермери, които са надписали площи, тъй като тази порочна процедура стопира. Според Иванов за настоящето държавно управление приоритет в бранша остава българската продукция, като фокус ще бъде подложен и върху нелоялната конкуренция за импорт от трети страни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР