Отпадане на задочната форма на обучение за право, въвеждане на

...
Отпадане на задочната форма на обучение за право, въвеждане на
Коментари Харесай

Задочното обучение по право отпада през 2019/20 г.

Отпадане на задочната форма на образование за право, въвеждане на спомагателни хорариуми за избрани дисциплини и разкриване на профилирани магистърски стратегии. Тези промени са планувани в признатата от държавното управление през днешния ден разпоредба за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалността "Право " и професионална подготовка "юрист ". Тя ще влезе в действие от образователната 2019-2020 година.

Протичащият сега развой на преструктуриране на образователния развой във всички юридически факултети е причина за признатото решение от Министерския съвет, изясняват оттова. Новият период ще даде задоволително време висшите учебни заведения да се приготвят и при нужда да трансформират образователните си стратегии, с цел да са в сходство с новите условия, се споделя в известие на Министерски съвет.

Националната организация за оценяване и акредитация също ще има опция да актуализира критериите за оценяване и акредитация на специалността "Право ". Ще се основат и нужните условия за оценка и акредитация на профилирани магистърски стратегии в границите на професионално направление "Право ".

Удължаването на периода ще разреши и на Министерството на правораздаването да образува работна група, която да прегледа нормативната уредба в областта на образованието по специалността от контролираните специалности "Право ", написа още в прессъобщението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР