Отпада въпросителната около името Прокуратурата не възрази Продължаваме промяната да

...
Отпада въпросителната около името Прокуратурата не възрази Продължаваме промяната да
Коментари Харесай

Без възражения от прокуратурата по регистрацията на „Продължаваме промяната” за партия

Отпада въпросителната към името
Прокуратурата не възрази „ Продължаваме промяната " да бъде записана като политическа партия, написа БНР. До две седмици се чака и решението на Софийския градски съд. Десетина минути продължи цялото съвещание на съда.

„ Продължаваме промяната ” е била показана от Никола Минчев – някогашният ръководител на Народното събрание.

Стана ясно, че въпросителната към името отпада, защото беше показан документ, че няма проблем „ Продължаваме промяната ” да бъде записана под това име, макар че има сходна марка в Добричко.

Потвърждаването на законността на регистрирането на Политическа партия значи, че в случай че съдията по делото не откри някакви други проблеми и в границите на 14-дневния период постанови партията да бъде вписана в регистъра на политическите партии, прокуратурата няма да апелира решението пред Върховния касационен съд. И то ще влезе в действие незабавно.

Нерегистрираната още партия обаче има и „ проект Б ”, в случай че се появи проблем с регистрацията, който планува да се яви на предварителните избори на 2 октомври с някоя от партиите мандатоносителки, както го направи на изборите през ноември 2021 година

Никола Минчев сбито разяснява, че диалози с „ Демократична България ” за общи листи още не са водени. Това най-вероятно ще се случи идната седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР