Отоплението в Киев тази зима може да бъде изключено за

...
Отоплението в Киев тази зима може да бъде изключено за
Коментари Харесай

Киев може да остане без отопление през зимата

Отоплението в Киев тази зима може да бъде изключено за няколко дни или седмици. Това съобщи заместник-началникът на столичната администрация Петър Пантелеев в изявление за украинското издание на „ Икономическата истина ”.

„ Има такава възможност...Ние планираме нашите действия, като вземем поради обстоятелството, че такива случаи ще се случат. Ние се готвим за това “, сподели Пантелеев в отговор на въпроса дали Киев би трябвало да чака прекъсване на отоплението през зимата за няколко дни или седмици.

Той добави, че управляващите в Киев купуват мобилни котли.

И през днешния ден не престават съветските ракетни удари против енергийната инфраструктура в западната част на Украйна, съобщи Франс прес, базирайки се на националния енергиен оператор „ Укренерго “.

Руснаците „ направиха още една вълна от ракетни офанзиви против енергийни уреди на главните мрежи в западните райони на Украйна. Мащабът на вредите е съпоставим или може да надвиши следствията от офанзивата на 10-12 октомври “, заяви „ Укренерго “ в обществените медии.

Руските сили изстреляха тогава над 80 ракети по градове в Украйна, като явно възмездие за детонация, която повреди основен мост, свързващ Кримския полуостров с Русия.

Енергийните ограничавания бяха " наложително приложени " в няколко района, в това число столицата Киев и околния район, сподели „ Укренерго “.

„ Специалистите подхващат всички ограничения за допустимо най-скорошно възобновяване на електрозахранването “, добави операторът. В Западна Украйна доставките на електричество и вода са прекратени в елементи от Волинска област, съгласно нейния губернатор. Град Хмелницки беше без електричество и градският съвет прикани жителите да се приготвят за дефицит на вода.

В Ровно, също на запад, губернаторът Виталий Ковал сподели, че офанзивите са развалили електрически подстанции. Прекъсвания на електрозахранването бяха обявени и в югозападната област на Одеса след " два ракетни удара по енергийната инфраструктура на района ", сподели губернаторът Максим Марченко.

Губернаторът на Кировоград в Централна Украйна прикани локалния бизнес и жителите да понижат потреблението на електрическа енергия след офанзивите против " значими " енергийни уреди в Кропивницкия и Голованивскя региони. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР