Отново закъснение с пристигането на бюлетините, този път за втория

...
Отново закъснение с пристигането на бюлетините, този път за втория
Коментари Харесай

Отново закъснение с пристигането на бюлетините за втория тур в Пловдив

Отново забавяне с идването на бюлетините, този път за втория тур на изборите в Пловдивска област. Камионът с изборните бумаги дойде с 20 минути забавяне пред Областна администрация, където ще бъдат разпределени към 16-те общини в Пловдивска област, където ще има блотажи. 
Прочетете още
Повече информация за организацията и изборния ден даде основният секретар на Областна администрация Пловдив Георги Янев. 

„ За втория тур бюлетините са 886 800, по-малко в сравнение с за първия тур, естествено. В две от общините в Пловдив имаме определени общински кметове. В Кричим и Куклен също са определени, тъй че там изобщо няма да се организират избори. В други четири общини надлежно Родопи, Раковски, Лъки и Садово също имаме определени общински кметове, за това са и по-малкият брой бюлетини. ”

Броят на секциите също е по-малък – той е 906, т.е. със 115 по-малко в сравнение с първия тур. От тях 34 са преносими. За града те са 459, в които единствено 4 са на хартия, а останалите с машини.

„ Машини ще дойдат на следващия ден, само че към тях Областна администрация нямат ангажимент поради обстоятелството, че всичко се провежда от Сиела Норма и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, които ги съпровождат до секциите. ”, добави още той.

Първи по приемане на бюлетини бяха Лъки, които обаче закъсняха и по този начин се наложи всички останали обитаеми места и региони също да чакат своя ред. Вторият палет с бюлетините за регион „ Тракия ” беше във вътрешността в камиона и това попречи на изкарването им. Наложи се да чакат първо останалите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР