Отново трябва да ни освобождават отвън, макар че имам чувството,

...
Отново трябва да ни освобождават отвън, макар че имам чувството,
Коментари Харесай

За Бойко Ноев политическият лидер, подкупван от Божков, е Бойко Борисов. Той обвини Иван Гешев в саботаж

Отново би трябвало да ни освобождават извън, въпреки че имам възприятието, че този път ще се освободим сами. Това съобщи Бойко Ноев, някогашен министър на защитата и български дипломат в НАТО.
Според Ноев, всяка дума в разпореждането за глобите против Делян Пеевски и Васил Божков може да издържи в съда. Той счита и, че под „ настоящ политически водач ” американците имат поради Бойко Методиев Борисов: „ Това е мой прочит и различен прочит не виждам ”. Ноев подсети признанията на Божков, че давал милиони на Бойко Борисов и Владислав Горанов.
„ Бойко Борисов се кръсти и се базира на Бога – бих го посъветвал да не злоупотребява с вярата ”, категорично сподели Ноев пред Нова телевизия.
Според него, това, което се приказва под сурдинка – че основният прокурор Иван Гешев е човек на Делян Пеевски, евентуално на по-късен стадий ще бъде „ облечено ” в конкретика. Затова и Ноев прикани Гешев да си подаде оставката. Вчера американското посолство демонстративно отхвърли среща с Иван Гешев – няма по-ясен знак какво би трябвало да направи той т.е. оставка, съобщи Ноев.
Попитан дали преднамерено ръководството на Бойко Борисов преднамерено е давало на „ Интерпол ” подправени данни за съветски жители поради случая „ Емилиян Гебрев ” и отравянето му – подавани са неверни имена на съветски сътрудници на ГРУ, трима души, под управлението на основния прокурор Иван Гешев. „ Кой може да проверява Гешев? Кой проверява Гешев? Ако той е направил закононарушение, кой го проверява – това са огромните въпроси ”, настоя Ноев.
„ Говорят лъжливи неща за гърмежите в България. Как може прокуратурата да лъже ”, попита Ноев, визирайки връзката с гърмежите във Врбетице.
Що се отнася до срещата на Борисов с Херо Мустафа, някогашният ни министър съобщи многозначително: Той е помолил за среща, не е бил поканен.
Ноев направи и различен прочит – че Движение за права и свободи се опълчва на Съединени американски щати и съответно на американския президент Джо Байдън с позицията си за Пеевски.
Бойко Ноев обърна внимание на телевизия „ Европа ”, притежателя ѝ компания „ Ди Пи ” и по какъв начин тя взела участие в транзакции с офшорки на Пеевски. Очаквам юридически измерения тук, съобщи той.
За Ноев Съединени американски щати започнаха дейности против „ стратегическата корупция ” в България, която те виждат като продължение на корупцията в Русия, която нанася вреди и на съдружниците на България в НАТО и Европейски Съюз. Бившият министър уточни като „ задължения на Борисов ” към Русия енергетиката – „ Турски поток ” и АЕЦ „ Белене ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР