Отново ставаме свидетели на зачестили случаи на агресия - ученички

...
Отново ставаме свидетели на зачестили случаи на агресия - ученички
Коментари Харесай

Агресията се превръща в част от ежедневието

Отново ставаме очевидци на зачестили случаи на експанзия - ученички се биха пред столичен търговски център, учители нападнаха шеф. 

" Това държание е част от всекидневието. Дължи се главно на неналичието на умения да се въздържим от яд при спор, постоянно се открива някакъв претекст в дадена обстановка. Не доста хора се замислят по какъв начин да се въздържат, ние самите не следим държанието си, от дребни не сме на учени да намерим културни способи за реагиране ", разяснява психотерапевтът д-р Владимир Бостанджиев в студиото на  " България заран ".

Спорен експерти верният метод в конфликтна обстановка е да си кажем, че нещо не сме разбрали и по този начин да си дадем време да се успокоим. Този способ го дефинира като по-ефективен от броенето до 10.

" В началото гневът изненадва, надвишава една рамка и след това човек споделя " аз не помислих ". Гневът е краткотрайна полуда, не е елементарно, допускам, че всеки може да даде такива образци, когато ни е било мъчно да се овладеем ", сподели психотерапевтът.

Пред Bulgaria ON AIR той призова хората да не потискат гнева си и страстите, а да приказват за тях и да се пробват да схващат мотивите, които ги предизвикат.

" Агресията е нападателно държание, което има за цел да навреди. Но и вербалната експанзия наранява, от време на време повече - да унижиш в учебно заведение да се подиграеш, когато си комплексиран ", даде образец доктор Бостанджиев.

И добави, че близките постоянно остават пасивни, когато са очевидци на такова държание.

" Очевидно не сме подготвени да се намесим.  Още нямаме табиет да реагираме в такава обстановка. Трябва да следим естественото, позитивното държание и всяко държание отвън него да ни дава сигнал за проблем. Но в случай че се вторачим единствено в отрицателното, можем сами да предизвикаме още по-лошо държание ", предизвести психотерапевтът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР