Отново сме в приказките - около нас е пълно със

...
Отново сме в приказките - около нас е пълно със
Коментари Харесай

Икона на Богородица от златен калцид и аметист, Дядо Коледа от оргонит в музея „Земята и хората”


Отново сме в приказките - към нас е цялостно със скъпоценности и фигурки от арагонит, ахат, соколово око, розов кварц, нефрит, обсидиан, лабрадорит, гранат, малахит, карнеол, унакид… край няма.

Този уикенд в Националния музей „ Земята и хората ” в столицата се организира Коледно ревю на минерали, фосили и скъпоценни камъни в границите на обичайните „ Дни на минералите ”, предава кореспондент на БГНЕС.

Тук са над 60 изложители от нашата страна, Армения, Афганистан и Румъния. Това са компании и колекционери на минерали, фосили и скъпоценни камъни, които оферират авторски произведения с минерали, естествени картини и сувенири. Със свои сбирки вземат участие и два университета: Минно-геоложкият „ Св. Иван Рилски ” и Нов български университет. Могат да се видят и доста екзотични мостри от целия свят, от международно известни залежи, както и неотдавна открити от Южна Африка, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Англия и други Специално за децата е завършена работилница за дребни бижута и украшения под управлението на ателие Марабу, има и Интерактивен ъгъл на музея с грънчарска работилница.
 В Националния музей „ Земята и хората ” се организира Коледно ревю на минерали, фосили и скъпоценни камъни В Националния музей „ Земята и хората ” се организира Коледно ревю на минерали, фосили и скъпоценни камъни / БГНЕС
Юлия Черкезова от Варна, дружно със брачна половинка й, оферират на щанда си извънредно забавни икони, направени от минералите златен калцид и аметист, които са и лечебни. Те единствени в България оферират такива икони, което ги прави изключително скъпи. Златният калцид укрепва имунната система, а аметистът е камъкът, който лекува заболявания, свързани с главата, сподели ни Юлия. Показа ни Богородица, рисувана по този метод, като самите камъни са събирани от Родопите. Иконите са ръчна направа, единствено с естествени материали, а в основата си са от дърво.

„ Работим иконите най-вече за българи, цените са също естествени, а вървим по изложби, когато имаме задоволително от тях. Защото това е доста трудоемка работа ”, показа Юлия Черкезова. Посланието на този труд е просто и мощно - да вярваш и да пазиш природата. И двамата са членове на Варненската занаятчийска камара, цялата им фамилия е обвързвана с това благородно занимание, което е и изкуство в същността си.

Попаднахме и при прелестните сувенири и духовни знаци на щанда на „ Намасте център ”, чието име, преведено значи „ Богът в мен поздравява Бога във вас ”. Това ни изясни представител на центъра и съгласно него прелестните сувенири са и енергийни биохармонизатори - оргонити, които работят с оргоновата сила. Те събират негативите от пространството и го трансформират в положителна сила за хората в близост. Заради наближаващите Коледни празници от центъра са изработили и миниатюри от оргонит с облика на Дядо Коледа и на други светли облици, които могат да бъдат чудесни дарове. /БГНЕС
 В Националния музей „ Земята и хората ” се организира Коледно ревю на минерали, фосили и скъпоценни камъни В Националния музей „ Земята и хората ” се организира Коледно ревю на минерали, фосили и скъпоценни камъни / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР