Отново сме изправени пред въпроса дали ще бъде съставено правителство.

...
Отново сме изправени пред въпроса дали ще бъде съставено правителство.
Коментари Харесай

Светлин Тачев: Ако се носи отговорност, проблемите се решават, ако не - се стига до нови избори

Отново сме изправени пред въпроса дали ще бъде формирано държавно управление. Трудно ще е, само че въпреки всичко е доста по-възможно. Въпреки че са разнообразни обединения, най-релевантно е кабинетът да се сформира от и с поддръжката на „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и „ ИТН “.

Това разяснява в студиото на Радио София политологът Светлин Тачев от „ Галъп интернешънъл “.

„ О т „ Продължаваме промяната “ споделиха, че би трябвало наложително да има коалиция . За Има Такъв Народ коалиция беше мръсна дума. Затова този път съм оптимист - държавно управление ще има. “

Докато през 2001 година (Симеон Сакскобергготски), 2009-а (Бойко Борисов), 2021-ва със Слави Трифонов българинът се влияеше на изборите от харизмата, този път „ Продължаваме промяната “ завоюваха, поради свършеното от двама някогашни министри , добави политологът.

Той посочи, че изборната интензивност през вчерашния ден е била най-ниската за последните 30 години . Причините за това могат да се открият както в умората на електората, по този начин и в незатихващата пандемия или в машинното гласоподаване.

„ Тази алена лампа приказва на партиите едно – че би трябвало да се сформира държавно управление . То би трябвало да ни прекара през настъпващата зима и рецесията от повишаването и инфлацията. Комуникацията липсваше досега, а тя е в основата на политиката “, означи още Светлин Тачев.

По думите му нашата традиция от последните 3 десетилетия е в парламентарната народна власт . Евентуална президентска република няма да промени нищо значително, само че ще концентрира власт в ръцете на един човек. Нито това е панацея, нито предлаганата мажоритарна система.

Чуйте целия диалог със Светлин Тачев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР