Отново се увеличават фалшивите SMS съобщения от името на Български

...
Отново се увеличават фалшивите SMS съобщения от името на Български
Коментари Харесай

Отново се увеличават фалшивите SMS съобщения от името на „Български пощи“

Отново се усилват подправените SMS известия от името на „ Български пощи “ „ Български пощи “ припомнят, че се разпращат подправени електронни и SMS известия от името и/или с логото на сдружението. От началото на месец юли 2023 година доминират SMS известията. В тях клиентът се уведомява, че има пратка, като от време на време се показва и случаен номер. Изисква се да се заплати избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес, пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат и други
Прочетете още
Във всички подправени имейли се упорства получателят да даде данни от банкова карта или копие на документ за идентичност, фотография и други Съобщенията се изпращат на британски или български език.

В някои от случаите, като адресант на SMS –те и имейлите, се копира името на „ Български пощи “ и електронния информативен адрес на сдружението [email protected]. „ Български пощи “ още веднъж обръщат внимание, че не изпращат тези известия, не изискват по имейл [email protected] или SMS възнаграждение on-line на такси за доставка или освобождение от митница на колета и по никакви мотиви не изискват персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

Дължимите суми и държавни вземания към сдружението се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за идентичност се дава на място в пощенските станции при осъществяване на услугите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР