Отново се надига желанието на правителството да ратифицира поредния загробващ

...
Отново се надига желанието на правителството да ратифицира поредния загробващ
Коментари Харесай

ПП МИР: Ако СЕТА се приеме, правителството на Борисов пада!

Отново се надига желанието на държавното управление да ратифицира следващия загробващ страната контракт - СЕТА (Comprehensive Economic and Trade Agreement - СЕТА), откакто единствено с 5 гласа ЗА повече, ръководещите от ГЕРБ и Движение за права и свободи съумяха да „ пробутат " през днешния ден противоречивото съглашение на първо четене в Народното събрание.
През последните няколко години някои от страните членки на Европейски Съюз подписаха това съглашение, а други като Германия бавят и към момента бавят това сключване.
Заместник ръководителят на Политическа партия МИР Владислав Милев приканва ръководещата коалиция да даде право на публично разискване и да даде опция на специалисти да разясняват и да срещнат обществото с този ( а и с други подобни) контракт.
Според Милев, който е икономист по обучение „ Наличието на опция вложител от Канада да има над законови права, които СЕТА позволява, е нарушаване освен на моралните полезности, само че слага в риск стопанската система на страната ни ".
„ Защо жителите на България нямат право на мнение за СЕТА и за какво се отхвърля спор по тематиката с утвърждението на с Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение сред Канада и Европейския съюз и неговите страни членки, по-известно като СЕТА? питат от Политическа партия МИР и упорстват утвърждението да бъде отсрочено.
„ Статистиката сочи, че износът към Канада ни е под 0,5 %, а пътуващите от и до Канада наши сънародиници не надвишава 10 000 пасажера годишно. Тоест къде е икономическата полза на страната ни да подписва този контракт, който ще даде повече права на нашите договарящи „ сътрудници " в сравнение с получаваме ние? " питат от Политическа партия МИР и желаеха от съперниците на СЕТА в Народното събрание Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация, Воля и самостоятелните депутати да заемат работните си места и да блокират приемането на съглашението на второ четене.
„ България не е развита пазарна стопанска система и ние вложения в Канада няма да вършим, нямаме опция да участваме на търгове в Канада, само че този документ дава право на Канада да го прави " акцентира Милев и разясни, че главен експорт на Канада и Съединени американски щати са ГМО продуктите в селското стопанство.
„ Ако тези артикули с по-ниска себестойност наводнят пазара ни, нашите родни производители просто да банкрутират?! " безапелационен е още зам.-председателя на Политическа партия МИР.
От партията са сигурни, че това съглашение ще обслужва освен огромните корпорации, само че и огромните стопански системи, „ а за жал ръководството през последните години не ни направи част на нито едното нито другото ".
От Политическа партия МИР упорстват за публичност по тематиката и са сигурни, че признатото на първо четене от ГЕРБ и Движение за права и свободи съглашение за следващ път ще изкара хората на улицата, а мотивите за митинги в България към този момент станаха прекалено много и държавното управление на Борисов би трябвало да подаде неотложно оставка поради натрупалите се неверни решения в ръководството на страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР