Отново със скандал започна заседанието на парламента. Още в самото

...
Отново със скандал започна заседанието на парламента. Още в самото
Коментари Харесай

Парламентът отново започна със скандал

Отново със скандал стартира съвещанието на Народното събрание. Още в самото начало от Българска социалистическа партия желаеха цялото държавно управление да бъде извикано в Народното събрание, защото трета поредна седмица няма парламентарен надзор. Депутатът Георги Свиленски съобщи, че министър председателят в оставка Бойко Борисов " не е в карантина, не е с патерица, дава изказване " и по тази причина следва да бъде свикан.

След това Българска социалистическа партия изиска да се гласоподава още веднъж презичисление на пенсиите. Председателят Ива Митева съобщи, че няма да допусне ново гласоподаване, защото то е направено предходната сряда и дневният ред е бил привършен. Преди седмица съвещанието бе провалено. Сивленски настоя да се гласоподават точките от преди дни.

" Точката в сряда беше изчерпана, дебатът беше закрит, вие поискахте да се премине към второ гласоподаване, което друга фаза от законодателния развой. Аз не ви го позволих, тъй като и Конституцията, и правилникът споделя, че по изключение може да се реши, когато има консенсус в залата ", отговори му Митева и добави, че три парламентарни групи са отказали изключителната процедура.

Увереността на ръководителя, че програмата предходната сряда е била изчерпана провокира бурни реакции в залата. От " Демократична България " настояха да се прегледа предлагането им за анкетна комисия за " Росенец ". В отговор Митева съобщи, че дневният ред за сряда се гласоподава до там, докъдето стигне. Въпреки това от " Демократична България " още веднъж желаеха комисията си. Мария Капон съобщи, че доста партии се вълнуват по какъв начин ще минат през този " лакмус ".

" Не изхвърляйте от дневния ред комисията за Росенец, това е изключително значимо ", съобщи Капон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР