Отново преговорихме какво се е случило. Съболезнования искаме да изкажем

...
Отново преговорихме какво се е случило. Съболезнования искаме да изкажем
Коментари Харесай

Вътрешният министър Валентин Радев с извънредна информация след спешното заседание на кабинета

Отново преговорихме какво се е случило. Съболезнования желаеме да изкажем към всички близки на починалите. Ще чуете настояща информация от министъра на опазването на здравето. Разгледахме доста необятен кръг от въпроси и всеки рапортува на премиера. Това съобщи след срещата в Министерски съвет министърът на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев.

" Искам да изразя своите съболезнования на роднините и околните на починалите. Надявам се потърпевшите да се възстановят бързо. Благодаря на всички медицински екипи, които работеха непрекъснато и дадоха всичко от себе си ", съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

" Създадохме цялостна организация, с цел да можем да подпомогнем пациентите. 15 коли за спешна помощ стигнаха в точния момент и извозиха ранените. Не сме жалили сили, инсталация и труд. Благодаря доста на медицинските екипи на 4-те незабавни центъра - софийски, монтански, врачански и филиала в Своге. Благодаря на екипите на лечебните заведения " Пирогов ", " Света Анна ", " Царица Йоанна " и ВМА ", добави той.

" Знаете, че 16 души починаха, а 21 са ранени. 6-а души са в Пирогов, 4 от тях са в тежко положение, а 2 дами са в извънредно тежки положение. Те са на изкуствено дишане. В Света Анна са 6 души - 5 дами и един мъж. От тях в най-тежко положение е жена на 62 години. Тя е интубирана и е в сериозно положение след интервенцията. Във ВМА има двама души, които са в устойчиво положение, само че 30-годишния мъж е в по-тежко положение - има черепно-мозъчни пострадвания, гръдни, лицеви и така нататък В Царица Йоана има настанен един човек - на 59 години. С охлузвания и рани, само че без заплаха за живота. Уверявам ви, че службите на министерството на опазването на здравето поставят всички нужни грижи ", сподели той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР