Отново няма избран председател на Народното събрание, след като и

...
Отново няма избран председател на Народното събрание, след като и
Коментари Харесай

ПАК НЕ ИМ СТАНА! Вигенин и Данчо Цонев бяха на балотаж, гаврата продължава утре

Отново няма определен ръководител на Народното събрание, откакто и последният опит за деня не докара до съгласие. Вежди Рашидов  пожела на избраниците да се наспят и удари звънеца до на следващия ден.

Движение за права и свободи потвърдиха, че стоят зад номинацията на Йордан Цонев за ръководител на Народното събрание. " Възраждане " извършиха заканата си да повдигнат чужд претендент и показаха Цвета Рангелова. След като няма консенсус за най-възрастният народен представител, ние издигаме Кристиан Вигенин, съобщи Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия.

Десислава Атанасова разгласи, че това, което е почнало през вчерашния ден би трябвало да завърши. И пожела триумф на претендентите. ГЕРБ няма да издигат претендент и оставят правото на ръководител на трета, четвърта или даже пета парламентарна мощ.

Ще гласоподавам за Йордан Цонев, тъй като не му загатнах името, съобщи Рашидов, шегувайки се с пропуща си при изборяването на трите кандидатури.

Цонев събра 102 гласа " за ", срещу бяха 66, 57 се въздържаха. Вигенин - " за " 74, срещу седем, въздържаха се 144. Рангелова бе подкрепена едвам от 27 души, 86 бяха срещу, а 112 се въздържаха. " Български напредък " извършиха заканата си да не вземат участие в гласуването.

Стигна се до балотаж, на който представителят на Движение за права и свободи резервира своите 102 гласа, а Вигенин получи 73. С това драмата за през днешния ден завърши.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР