Отново напрежение в НС. Депутати се сблъскаха след декларация на

...
Отново напрежение в НС. Депутати се сблъскаха след декларация на
Коментари Харесай

Пак напрежение между депутати в НС

Отново напрежение в Народно събрание. Депутати се сблъскаха след декларация на Костадин Костадинов от " Възраждане ", който сподели:

" Вчера станахме очевидци на опит за Майдан в България. Опитче. Опит, който не съумя да се опълчи изцяло, тъй като Майдан се прави с мъже, а не с платени соросоиди. Искам да се обърна към хората и да напомня, че събитията в Украйна започнаха по същия метод, когато хората, които не харесаха избора на своето население, започнаха дейности. В началото бяха няколко стотин, след това хиляди, след това почнаха да стрелят, най-после страната влезе в революция. Това, което се случи в Украйна, може да се случи и тук. Защото и там и тук ръководят външни сили. И там и тук се се стигна до обстановка, в която локалните марионетки унищожиха страната.

Вчера на този митинг, непринудено проведени хора, със непринудено нарязани тръби и непринудено донесени камъни и сопи, се отрази забавно нещо. Видя се по какъв начин тези непринудено проведени хора поругаха дървото, което стои пред Народното събрание и знак на страданието на майките с увреждания. Вчера ясно се видя кой кой е и кой изпитва страха от своя народ. Предстои спор за вота на съмнение и гласоподаване. Нека да не допуснем тази фашистка сган, тези платени да дойдат и да ни лишават страната. Призовавам всички сънародници, които желаят нормализация на страната да дойдат пред Народното събрание, когато са дебатите по вота и при гласуването, с цел да не допуснем някой да окупира страната ни ".

На тези думи ностро реагира депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков, който съобщи, че водачът на " Възраждане " погрешно отразява вчерашния митинг и го атакува с думите, че тъкмо той провежда платени протестиращи и че тика страната целеустремено към спор.

От " Демократична България " и Българска социалистическа партия дефинираха като неприемливи думите на Костадин Костадинов " фашистка сган " и желаеха той да бъде осъден.

Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов прикани за успокоение в дебата и насочи последно предизвестие към депутатите, че при сходни прояви народни представители ще бъдат отстранявани от съвещания.

Председателстващият Народно събрание Мирослав Иванов даде 20 минути отмора.

В коридорите депутатите разясниха напрежението.

Хамид Хамид, Движение за права и свободи: " Има един народен представител Костур, ааа...Костурков, той сподели на Халил Летифов, че е отпадък “.

Тогава при опит на Хамид да потърси пояснение за обидите, Нистимир Ананиев, който бил зад тила му почнал да го дърпа за сакото, той се обърнал и го блъснал.

Настимир Ананиев тот Политическа партия твърди, че е бил атакуван:

" Станах, с цел да няма повече подтекст с Движение за права и свободи. Казах на господин Хамид да си приберат хората. Той ме избута с ръце. Движение за права и свободи са изнервени и са подготвени да стигнат до физическа разпра. Въпросът е, че Хамид е умел, не може да се стига до физическа разпра. Ние непрестанно обменяме думи. От моя страна не е имало имитация. Зад мен стоеше господин Костурков, който говореше с някой от техните. Искат да създадат прелом в страната благодарение на Има Такъв Народ и " Възраждане ". Костадинов би трябвало да изясни на своите гласоподаватели, за какво да гласоподава с Движение за права и свободи и ГЕРБ. Същото е и с гласоподавателите на Има Такъв Народ ".

Иван Ченчев, Българска социалистическа партия: Не Божанков е снимал нещо, а различен, който е снимал и от там стана това напрежение. Някой е снимал реакцията на Движение за права и свободи, по отношение на изявлението на Костадинов. Ръкопляскаха на Костадинов и очевидно това ги е подразнило.

Явор Божанков, Българска социалистическа партия: Изтъкнах очевидния факт, че " Възраждане " гласоподава с Движение за права и свободи. Явно ги тормози новата коалиция и това, че някой го споделя. Нервите си изпускат хора, които проектите им пропадат. Лидерът на " Възраждане " сподели, че хората видели това и това. Аз споделих, че през вчерашния ден хората видели, че " Възраждане " гласоподава с Движение за права и свободи. Това, което споделих от трибуната - стоя зад думите си. Надявам се до края на това на Народно събрание да има депутати да осмислят на коя страна ще застанат.

Андрей Гюров, Политическа партия: Да се видят записите и да се наложи наказване.

След почивката Мирослав Иванов се обърна към депутатите да не се стига до физически конфликти:

“Искам да се обърна към Хамид Хамид, тъй като сходно държание е неприемливо. Правилникът ми дава опция да го отстраня, само че няма да го направя. Но при нови ексцесии ще премахвам народни представители от зала, а знаете, че предстоят значими гласувания “, сподели той.

Закриха съвещанието на Народното събрание, с цел да може венният министър Драгомир Заков да изнесе информация, класифицирана по линия на НАТО и от следствието, което Министерство на вътрешните работи организира за самолета-нарушител.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР