Отново напрежение по оста президент-управляващи. Държавният глава Румен Радев отправи

...
Отново напрежение по оста президент-управляващи. Държавният глава Румен Радев отправи
Коментари Харесай

Напрежение на върха: Президентът и управляващите отново в остра конфронтация

Отново напрежение по оста президент-управляващи .

Държавният глава Румен Радев насочи остри рецензии към държавното управление и болшинството в Народното събрание точно на честванията на 146 години от Шипченската епопея. Президентът за пръв път разяснява и знаковото ликвидиране на Алексей Петров в полите на Витоша.



Радев съобщи, че българите чакат отговори каква е била ролята на Петров в „ стъкмяването на обединението, какви задължения са поемани към него, к акви високи постове в страната са му обещавани , от кого и при какви условия “. Президентът отговори пред публицисти и на подложен въпрос дали ще свика Консултативен съвет за национална сигурност след убийствата.

Той попита с кого да го свика и самичък отговори:

" С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли? Не мисля, че това е интерес на публичната сигурност ". 

Според него се удостоверява максимата, че когато страната е слаба, мафията е мощна. " Държавата е слаба, тъй като настоящето ръководство бе заченато в скандални записи. С държанието си властта тласка обществото към принуждение ", сподели той. 

Последваха и реакции от страна на засегнатите партии .



" Демокрация не може да се пази с двуличие, нито държавност може да се пази с разделяне и с непрекъснато вдигнат пестник !

Това обявиха във Facebook от ГЕРБ във връзка рецензии на президента Румен Радев.

 

ПП-ДБ пък укориха Радев, че показва угриженост за опазване на въздействието си в службите , вместо угриженост за действителните проблеми на хората.

  " Явно президентът не вижда неспособността на назначения от него Главен секретар на Министерство на вътрешните работи да се оправи с престъпната хроника от последната година. Не, господин президент, сигурността на жителите е по-важна от Вашите властови упоритости и опазване на цялостен надзор над службите за сигурност ", гласи късият коментар на обединението.

А Лена Бориславова съобщи също във ФБ, че точно поради Румен Радев " Продължаваме промяната " е трябвало да създадат съдружното п равителство с най-големия им конкурент .

" Ако не съществуваше рискът от следващи безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да ръководи страната като я отдалечава и излага в Европа, като подписва скрито контракти с Боташ за съветски газ?, като плаши народа с войни и студени зими, като управлява службите и назначения от него основен секретар на МВР; рискът да сме без бюджет (защото Радев отхвърли да го внесе през февруари), да не приемем законите по ПВУ (които служебните кабинети не написаха) и да загубим милиони европейско финансиране, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да би трябвало да сглобяваме постоянен кабинет с най-големия ни конкурент ", написа Лена Бориславова от Политическа партия.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР