„Отново на скандално висока цена е търгуван днес токът на

...
„Отново на скандално висока цена е търгуван днес токът на
Коментари Харесай

Стаменов: Отново скандално висока цена на тока на Енергийната борса за днес

„ Отново на скандално висока цена е търгуван през днешния ден токът на Българската самостоятелна енергийна борса”. Това сподели за ръководителят на Управителния съвет на БФИЕК Константин Стаменов. Справка демонстрира, че тя е била 155.19 евро или 303.53 лева за мегаватчас. По думите му единствено за 10 дни енергетиката е „ източила” от бизнеса над 53 млн. лв..

Той добави, че потреблението на електрическа енергия в страната, както и тази за експорт, се чака да е в естествени равнища и не намира причина за високата цена. Стаменов изясни, че три от осемте блока на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2” работят с понижени мощности.

Председателят на АИКБ Васил Велев разяснява с пост във Фейсбук цените на тока. В него той прецизира, България е с най-скъпата електрическа енергия в Европа.



Припомняме, че през седмицата Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) изпрати писмо до министър-председателя Стефан Янев с искане за незабавни дейности за цените на тока. Според Асоциацията редовно на пазара на електрическа енергия у нас се основава недостиг, предизвикан от лимитираното предложение.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Възрастна дама желае да паркира някъде в Лондон. Намества се сред колите и блъска предната кола. След това блъска и задната. Към нея постепенно се… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВижте по какъв начин да си приготвите това вкусно ястиеЖените, получавали по 0,9 мг от медикамента два пъти на ден в продължение на пет дни, демонстрират приблизително понижаване на количеството изгубена кръв с 19%17 други пасажери са в болницаКакво се планува в негоДенис Томас беше флейтист, саксофонист и перкусионистТе са приети в болница с признаци на чревна зараза " Всеки от нас сега има много огромна сила да бъде част от продължителната смяна на България ", разяснява в изявление министърът на икономикатаСлужебният министър председател е на публично посещаване във Варна във връзка празника на Военноморските силиНавремето на лов за кафяви мечки в Румъния са ходили Чаушеску и Тодор Живков, през днешния ден те са на мушката на австрийски принцовеДруги двама са откарани в болницаПредложеният за министър на финансите разяснява думите на Татяна ДончеваТемпературите още веднъж ще се повишаватВижте дали сте измежду тяхКапитанът на ансамбъла ни: Сбъдната фантазия!През идващите дни ще голям брой красиви нощни гледкиВертолет на българските Военноморски сили взе участие в интервенцията по търсенеОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР