Отново на протест излизат тази вечер жители на пловдивското село

...
Отново на протест излизат тази вечер жители на пловдивското село
Коментари Харесай

Войводиново се вдига на нов протест след условните присъди на циганите биячи

Отново на митинг излизат довечера поданици на пловдивското село Войводиново. Недоволството им този път е поради условните присъди на двамата роми, пребили при започване на януари 33-годишния ефрейтор Валентин Димов.

Протестът на хората от Войводиново е ориентиран против ниските, съгласно тях, присъди на братята Борис и Асен П.. Двамата се признаха за отговорни за нанасянето на междинна телесна щета и подписаха съглашение с прокуратурата, което бе утвърдено от съда. В четвъртък 18-годишният Борис получи 1 година условно с тригодишен изпитателен период, а 22-годишният му брат Асен - 3 години условно с 5 години изпитателен период.

Цитиран от "Дарик ", кметът на село Войводиново Димитър Тосев съобщи, че не могат да трансформират окончателното решение на съда, само че хората имат право на отвращение и той ще ги поддържа.

„ Трябва да има по-строги санкции, с цел да са предварителна защита за останалите. Очаквах по- високи присъди, за това ще има и гражданска позиция по случая “, съобщи Тосев.

Протестът ще е от 19:00 ч. пред кметството на Войводиново, като кметът на селото ще заяви на хората по какъв начин вървят делата в Административния съд против заповедите за бутането на противозаконните ромски постройки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР