Отново жестокост към животни. Възрастна жена от Берковица хвърлила няколко

...
Отново жестокост към животни. Възрастна жена от Берковица хвърлила няколко
Коментари Харесай

Жена хвърля малки котета през тераса, едно почина

Отново свирепост към животни. Възрастна жена от Берковица хвърлила няколко пъти две дребни котета против парапет на тераса в жилищен блок, при което едното умряло. Всичко това се случило пред очите на деца, които преди този момент си играели с животните.

Следите кръв по терасата на Александрина Миленкова от квартал „ Стара планина “ към момента стоят. Жената си била вкъщи, когато детето й я повикало, тъй като съседката хвърля на терасата им две котета.

„ Тя стартира да ги хвърля нагоре. Аз бях на колене и се пробвах да ги хвана, само че не успявах. Падаха долу и тя отново ги хвърляше. Така няколко пъти и ги блъскаше в цимента “, спомня си Александрина. След ударите едното коте издъхнало, а другото съумяло да се избави.

„ Успях да хвана тъкмо това, което умря в ръката ми. Хванах го и то беше цялото в кръв. Другото се закачи с нокти, сви се в ъгъла и не го закачахме до вечерта “, споделя още свидетелката на насилието.

Съседи описват, че преди този момент животните са блъскани в циментов бордюр и са душени. Даниел Михайлов си спомня, че нападателната към животни жена хванала котките за задните крайници и почнала да ги бие. „ Аз виках по нея. Казах, че ще скоча от терасата. Други хора също излязоха, започнаха да хвърлят кой каквото откри от у дома “, споделя съседът.

Възрастната жена в началото отхвърли да е пипала и удряла котките, само че по-късно описа и своя версия за случилото се. След като животните били в дървата й за огрев пред гаража и тя се пробвала да ги извади, едно от тях я захапало за пръста. „ Кръвта течеше по ръката ми. Хванах го за опашката и за краката, шибнах го няколко пъти и то ме пусна “, описа Славка Ангелова прд Нова.

Всичко се случило пред очите на децата, които играели в близост. „ Пулсът на моето дете беше 130. Получи аритмия и едвам го успокоих. След това три дни не изиска да излезе на открито и ми сподели, че ще убие и него, както котетата “, споделя Александрина Миленкова.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел на гръбначно животно. Глобата за нарушителя е от 1000 до 5000 лв. или отнемане от независимост до 3 години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР