Отново беше обявена въздушна тревога в много части на Украйна,

...
Отново беше обявена въздушна тревога в много части на Украйна,
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна в опит да убие Путин, последваха експлозии в Киев

Отново беше оповестена въздушна паника в доста елементи на Украйна, измежду които Запорожие, Херсон и Миколаев. В столицата Киев се оповестява за детонации.

Активирани са и системите за противовъздушна защита. По-рано при удари против Херсон и гражданска инфраструктура бяха убити минимум 21 цивилни, десетки бяха ранени. Междувременно от Москва оповестиха и че ще отговорят на хипотетичната офанзива с дрон против Кремъл, която дефинират като терористичен акт за убийството на президента Владимир Путин. От Украйна отхвърлиха обвиняванията. А от Съединени американски щати разясниха, че не могат да потвърдят достоверността на изказванията на Русия, че Украйна е атакувала Кремъл.

Предполагаемото нахлуване е станало през нощта и в този миг Путин не е бил в комплекса. От Москва нарекоха офанзивата " терористичен акт " и предизвестиха за вероятни реципрочни дейности.
Обвиненията против Украйна идват по-малко от седмица преди военния церемониал за 9 май. С него страната отбелязва успеха на Съветския съюз над Нацистка Германия. От Киев обаче настояват, че не знаят за ударите. Володимир Зеленски съобщи, че страната му не употребява оръжията си против непознати територии. 

 
Повтарял съм го неведнъж. Не нападаме Путин или Москва. Ние се бием на наша територия. Защитаваме нашите села и градове. Знаете, че нямаме и задоволително оръжия. За това и не бихме ги употребявали на вятъра. Не можем да си го позволим. Не сме атакували Путин. Оставаме това на трибунала.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Украинският президент изненадващо посети Финландия за годишната среща на върха на скандинавските страни. Очаква се идната седмица той да бъде и в Германия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР