Относно напрежението днес пред НС, знаете, че темата за ковид-кризата

...
Относно напрежението днес пред НС, знаете, че темата за ковид-кризата
Коментари Харесай

Карантинираната Лена Бориславова: Правителството работи по модел, който да отложи във времето всякакъв локдаун

Относно напрежението през днешния ден пред Народно събрание, знаете, че тематиката за ковид-кризата е сензитивна. Това, което държавното управление подхваща е ръководещите да изслушат протестиращите, на последващо място сме срещу ескалация, която слага в риск живота на жителите. И министър председателят Петков, и министър Сербезова споделиха, че са подготвени да изслушат всички жители. Но ние няма да се ръководим от напън, а от същински данни. Това съобщи пред Българска национална телевизия началникът на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова. Тя беше карантинирана в понеделник, след съвещание на КСНС и като контактна ще е 7 дни в изолираност, съгласно новите правила на Министерство на здравеопазването.

ПИК засече, че Бориславова е под карантина в резиденция Лозенец, дружно с премиера Кирил Петков.

Решението, което предлагаме, е рецесията да се ръководи не на база общ % болни, а да се регистрира каква част е в тежко положение поради затруднения от болестта, уточни тя.

Предлагаме страната да бъде разграничена на 6 области, според от това къде има повече нуждаещи се пациенти, да се насочват коли за спешна помощ и да се види къде има останали свободни кревати, сподели Бориславова.

Работихме върху това да разкрием спомагателни кревати и да бъдат привлечени хора, които да се включат в битката против коронавирус, създаваме и тласъци за тези доброволци, добави началникът на премиерския кабинет.

Правителството работи по модел, който да отсрочи във времето всевъзможни нужди за въвеждане на цялостен или районен локдаун. Предлагаме 4 стадия, като първите два да са с по-ограничени ограничения, свързани със зеления документ, а едвам на трети стадий да има по-рестриктивен метод, само че даже и той да е стеснен във времето. Става дума за миг, в който има надп 80 на 100 болни. Ще гледаме учениците последни да бъдат подложени на онлайн образование, разяснява Лена Бориславова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР