Относно действията на МВР срещу практиката за купуване на гласове

...
Относно действията на МВР срещу практиката за купуване на гласове
Коментари Харесай

Министър Меджидиев в Плевен: Ще осигурим повече полиция на терен, защото са важни полицаите с униформа, които са сред хората

Относно дейностите на Министерство на вътрешните работи против практиката за пазаруване на гласове по време на предизборни акции, каквато още веднъж следва през месец март, вътрешният министър Иван Демерджиев сподели в Плевен, че в цялата страна има точки с потвърдена такава процедура.

„ С доста засилена оперативна работа ще противодействаме на пазаруването на гласове. Набелязали сме ограниченията и в този момент ги разясняваме още веднъж при визитите си във всяка регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи “, сподели вътрешният министър пред публицисти в Плевен.

Той разясни, че всъщноост престъпният контингент в страната няма избрана специализация:

„ Когато набележиш престъпния контингент и работиш с него по-интензивно по линия на оперативната работа, при всички случаи се противодейства и на пазаруването на гласове. Ние нямаме за цел да изолираме някакъв тъкмо избран престъпен контингент, който прави това.

Установи се, че едни и същи лица се занимават с наркотрафик и с незаконна миграция и в този момент същият този контингент ще се включи в пазаруване на гласове “.

Демерджиев добави, че в действителност към този момент има случаи на арестувани купувачи на гласове в предишни предизборни акции.

Той акцентира, че гласуването с хартиена бюлетина съставлява минус в смисъла на това, че води до по-засилен интерес към пазаруването на гласове.

„ На предишните избори ползата беше много вял, само че в този момент ще бъде по-голям. Набелязали сме местата, регионите и хората, които се занимават с тези практики. Работим с тях и обкръжението им “, сподели министърът на вътрешните работи.

На въпрос на Дарик радио по отношение на работата на Министерство на вътрешните работи за усилване на взаимната работа сред министерството и локалните управляващи, министър Демерджиев сподели:

„ Навсякъде съм дал инструкции, които не са свързани единствено с избори. Нещо повече – следва с локалните управляващи да създадем взаимни проекти, по които дребните и не толкоз дребни обитаеми места, в които няма непрекъснато служител на реда ще наситим с полицейски сили, в това число сили на Жандармерията и на Главна дирекция Национална полиция, какъвто запас имаме. За страдание щатовете по места не са задоволителни и работим за това, да осигурим повече полиция на терен, тъй като значими са тези служители на реда, които са с униформа и които са сред хората “.

Вицепремиерътпо публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работни Иван Демерджиев, заместител министърътна вътрешните работи Венцислав Катинов, регионалният шеф на област Плевен Иван Петков и ръководители на правосъдната власт на локално равнище, и секратарятна Община Плевен Паулина Кирова,бяха част от среща, на коятоОДМВР - Плевен показа своя годишен доклад – разбор за активността през миналата 2022 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР