Относно бизнеса и индустриалните потребители се опитваме да вкараме принцип

...
Относно бизнеса и индустриалните потребители се опитваме да вкараме принцип
Коментари Харесай

Служебният министър на енергетиката: От 1 януари потребителите трябва да имат еднакви сметки за ток, газ и парно

" Относно бизнеса и индустриалните консуматори се опитваме да вкараме принцип на бистрота и да спазим условия на европейската инструкция, с цел да реализираме задачите за икономисване на енергия и понижаване на потреблението в пиковите часове. Компенсациите, които ще обсъждаме идната седмица, ще включват диверсифициран метод. По-големи обезщетения ще получават компаниите, които са вложили или сега влагат в енергийна успеваемост и понижаване на потреблението ", изясни министърът.

По тематиката за двойната цена за битовите консуматори на ток министърът изясни, че специалистите търсят метод да дефинират прага на ползване, след който да се заплаща по-високата цена. " За зимния интервал данните демонстрират, че едно домакинство употребява от порядъка на 800 киловатчаса на месец, което покрива 90% от потребителите. За летния интервал е 300 киловатчаса на месец. Нашето предложение ще бъда това – до 800 киловатчаса зимата и 300 лятото, силата да се използва над субсидираните цени, както е в този момент. Над това ползване свръхколичеството да се заплаща по пазарни цени. Целим консуматори, които разполагат с първокласни парцели, отопляващи басейни или сауни, да не бъдат обезщетени ", посочи Христов.

" Заедно с диверсификацията на източниците на газ, интензивно работим и по отдръпването от зависимостта от доставките на нуклеарно гориво от Русия, както и на конкурентен метод за намиране на нуклеарно гориво от европейски компании и компании от Съединени американски щати ", добави той.

" В рамките на Българския енергиен холдинг е основана и специфична група от български и интернационалните специалисти, която да се занимава с нуклеарните въпроси ", уточни министърът. По думите му задачата е да се обезпечи най-хубавият снабдител на гориво за АЕЦ " Козлодуй ", с фокус върху сигурността.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР