Отношенията между Великобритания и Русия няма да се подобрят, докато

...
Отношенията между Великобритания и Русия няма да се подобрят, докато
Коментари Харесай

Отношенията Лондон-Москва няма да се променят, докато сме заплашени, каза Тереза Мей

Отношенията сред Англия и Русия няма да се подобрят, до момента в който има закани от Москва към Лондон и неговите съдружници. Лондон е отворен за разнообразни връзки, само че преди този момент съветското държавно управление би трябвало да промени държанието си.

" Нормализацията на двустранните ни връзки е невъзможна, до момента в който Русия не приключи безотговорните си и дестабилизиращи дейности ", е декларирала министър председателят Тереза Мей на срещата си в Осака с съветския президент Владимир Путин. Преди това тя приказва за хакерските офанзиви и разпространението на дезинформация от съветската страна.

Думите ѝ от диалога на 4 очи бяха представени от представител на нейния кабинет. Британски медии разпространиха протоколна фотография преди диалозите им в коридорите на срещата на върха на Г-20 и на тях Мей е с ледено студено изражение, до момента в който се ръкува с Путин.

Тя е добавила също, че използването на бойно нервно-паралитично вещество в Солзбъри е неприемливо събитие.

Миналия март в английския град бе осъществено нахлуване против някогашния съветски разузнават Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Според Лондон и съдружниците му то е дело на хора от съветското военно разузнаване ГРУ.

Мей е споделила на Путин, че " използването на това смъртоносно вещество на улиците на Солзбъри е част от по-общата наклонност за недопустимо държание и случилото се е заслужаващ остро наказание акт, довел до гибелта на английски жител ".

Говорител на " Даунинг стрийт " споделя, че министър председателят е декларирал още, че Англия разполага с " неоспорими доказателства, че Русия е зад офанзивата и това е резултат от в детайли следствие и съдействието с нашите съдружници ". Тя добави, че сходно държание не трябва в никакъв случай да се повтаря и че Лондон желае да види изправени пред съда двамата руснаци, които счита за виновни.

" Премиерът акцентира, че Англия категорично ще продължи да пази демократичната народна власт и отбраната на човешките права, както и равенството на всички групи, в това число на хората от ЛГБТ общностите. "

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР