Отношенията между САЩ и Русия отново са обтегнати. Този път

...
Отношенията между САЩ и Русия отново са обтегнати. Този път
Коментари Харесай

Велик спортист скара САЩ и Русия

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия още веднъж са обтегнати. Този път повода за абсурда е спортна. Американското посолство в Москва отхвърля да издаде виза на именития шахматист Анатолий Карпов, откакто предходната е изтекла през месец март. Новината беше обявена от Максим Длуги – шеф на шахматната школа „ Chess Max Academy “ в Ню Йорк.

Длуги изяснява, че 12-ият в историята международен първенец е трябвало да изнесе майсторски клас за учениците в академията, както го е правил и в предходни години. Директорът на школата допуска, че размотаването на чиновниците на американското посолство в Москва е обвързвано със мощните антируски настроения измежду голям брой политици в Съединени американски щати.

„ Извикали Анатолий Карпов в американското посолство в Москва и почнали да му задават странни въпроси – дали ще се среща с американски политици и конгресмени. Той отвърнал, че задачата му е да изнесе майсторски клас, както го е правил в предходните години. Те дали отговор, че ще стартират инспекция, само че да остави паспорта си при тях. Оттогава няма информация от посолството “, изясни Максим Длуги.

Анатолий Карпов е международен първенец по шахмат в интервалите 1975-1985 и 1993-1999 година Считан е за един от най-великите шахматисти в историята на спорта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР