Отношенията между Сърбия и Русия са на най-високо ниво в

...
Отношенията между Сърбия и Русия са на най-високо ниво в
Коментари Харесай

Вучич: Отношенията между Сърбия и Русия са на най-високото ниво в историята

Отношенията сред Сърбия и Русия са на най-високо равнище в историята на връзките сред двете страни. Това заяви в четвъртък сръбският президент Александър Вучич по време на среща с съветския президент Владимир Путин в Сочи, предава ТАСС.

„ Вярвам, че връзките сред Сърбия и Русия са на най-високо равнище в историята “, сподели сръбският водач.

Той означи също, че съдействието сред Белград и Москва в региона на военно-техническото съдействие е на най-високо равнище, Сърбия се надява на нови съглашения.

От своя страна съветският водач означи, че връзките сред Москва и Белград се развиват във всички направления, даже макар обстановката с разпространяването на ковид.

„ Имаше доста въпроси. Но макар компликациите, свързани с пандемията от ковид, нашите връзки освен се поддържаха на всички равнища, само че и се развиваха. Развиха се във всички направления “, сподели съветският президент.

До края на 2021 година Москва и Белград освен ще преодолеят пандемичния спад в комерсиалния оборот, само че и ще усилят размера на взаимната търговия. „ Ако в една пандемична година, през 2020 година, имахме спад в търговията <...>, то тази година растежът към този момент е над 20% – единствено за 9 месеца на тази година. Това значи, че освен ще преодолеем криза през 2020 година, само че и увеличение на размера на търговията “, - сподели той.

Руската федерация и Сърбия ще развиват съдействие във военната сфера. „ Редовно организираме взаимни учения, развиваме съдействие сред службите за сигурност, министерствата на защитата и генералните щабове “, сподели съветският държавен глава.

Според Путин „ това сигурно е от изгода за двете страни “.

Путин благодари на Вучич за поддръжката на съветския език в Сърбия. „ Благодарни сме за поддръжката на съветския език в сръбските учебни заведения “, сподели съветският президент. Той пожела и триумф на сръбския си сътрудник на идните президентски избори в Сърбия следващата година.

„ Скоро ще имате избори, напролет, през април. Искам да ви изкажа своята признателност за персоналното внимание, което отделяте на развиването на руско-сръбските връзки, и се надявам, че гласоподавателите <...> ще го оценя и ви поисквам триумф “, сподели Путин, обръщайки се към Вучич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР