Отношенията между Република Гърция и Република Северна Македония трябва да

...
Отношенията между Република Гърция и Република Северна Македония трябва да
Коментари Харесай

Атина и Скопие: Отношенията между двете ни страни трябва да бъдат пример за добросъседство

Отношенията сред Република Гърция и Република Северна Македония би трябвало да бъдат образец за добросъседство на Балканите, това за декларирали в взаимна декларация на външните министри на двете страни - Никос Дендияс и Буяр Османи.

Първият посланик на Скопие през днешния ден се е срещнал с сътрудника си от членката на Европейския съюз в Атина. "Двамата министри са разискали връзките сред двете страни и са отбелязали постигнатия прогрес в връзките сред Гърция и Северна Македония. Дискутирани са били и тематиките за задълбочаване на съдействието в стопанската система, инфраструктурата, образованието, както и облекчение на пътуванията на жителите на двете страни ", се е посочвало още в документа, представен от скопското издание Макфакс.

Дендияс и Османи са постигнали кардинално единодушие за разширение на мрежата от дипломатически представителства, както и за по-тясно взаимоотношение в региона на гражданската отбрана.

По време на визитата на Османи в Атина сред представители на бизнеса от Гърция и Северна Македония са били подписани и капиталови планове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР