Отношенията между Китай и САЩ още не са достигнали дъното,

...
Отношенията между Китай и САЩ още не са достигнали дъното,
Коментари Харесай

Търговската война между Китай и САЩ - мита и високопарни фрази

Отношенията сред Китай и Съединени американски щати още не са достигнали дъното, разяснява съветското издание “Експерт “.
Китайският президент подцени заканите на Доналд Тръмп, който уверено предложи на Пекин да не отмъщава на Америка, т.е. „ Не повишавайте митата за американските артикули в отговор на повишението на митата за китайските артикули “.
„ Откровено споделям на президента Си и на всичките ми китайски другари, че Китай ще понесе огромни загуби и единствено ще направи по-лошо на себе си, в случай че не се съгласи на договорката, тъй като фирмите ще се наложи да го изоставен и да отидат в други страни.
Работата в Китай ще им излезе прекомерно скъпа. Вие имахте съвсем приключена огромна договорка и решихте да я напуснете ", написа президентът Тръмп в една от изявленията в обществената мрежа Twitter.
" В Китай никой няма да прави бизнес. Това е доста неприятно за Китай и доста положително за Съединени американски щати! Но Китай се радва на изгодите от това толкоз доста години, че доста ни изпревари. Затова Китай не би трябвало да отвръща. С това той единствено направи по-лошо на себе си! "
Доналд Тръмп подреди нарастване на митата след идващия кръг от американско-китайските договаряния, който се организира в края на предходната седмица във Вашингтон и приключи като цяло без резултат.
Производителите на артикули в Китай, с цел да не попаднат под глобите, американският президент поучава да се трансферират производството в други страни.
Увеличаването на митата от 10 на 25% се изяснява с обстоятелството, че Си не е спазил думата си и е отказал да извърши отговорностите, съдържащи се в 150-страничната версия на комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай.
Пекин упреква Белия дом в ескалацията на борбата в областта на стопанската система и търговията сред Съединени американски щати и Китай, макар взаимното единодушие да търсят взаимни отстъпки на масата за договаряния. Китайците също по този начин настояват, че не те, а американците в средата на договарянията започнаха да трансформират откритите по-рано съглашения.
Трябва да се означи, че китайското управление реши да призове на помощ патриотизма. Държавните медии, които преди този момент неенергично отразяваха договарянията сред делегациите на Съединени американски щати и Китайската национална република, в този момент започнаха да отделят доста пространство за митата и да назовават комерсиалната война „ национална “.
След оповестяването на нарастване на американските мита за китайските артикули от 10 на 25% в Пекин обявиха, че в никакъв случай няма да се откажат и постъпиха огледално. Тарифите се повишават от 1 юни за американски артикули на обща стойност 60 милиарда $ .
Близо 2 500 американски артикули, вариращи от хранителни и домашен артикули до артикули на химическата индустрия и машиностроенето, бяха атакувани. Общо, при започване на лятото, ще има към 5 хиляди американски артикули в " тарифния " лист на китайското държавно управление.
Във вторник американските колоси Apple, Boeing и Caterpillar претърпяха огромни загуби вследствие на всеобщата продажба на акции . Инвеститорите взеха решение, че те ще бъдат главните жертви на увеличението на китайските мита.
Друга всеобща жертва ще бъдат американските фермери , доста от които са изправени пред банкрут поради комерсиална война сред Америка и Китай. Фермерите, несъмнено, са доста нещастни и желаят от държавното управление да помогне за намирането на нови пазари. Тръмп ги предизвиква да помнят за патриотизма, желае да бъдат търпеливи и твърди, че в бъдеще те ще бъдат на плюс.
Доналд Тръмп даде да се разбере, че не има намерение да стопира дотук . Той сподели, че проектите към този момент са подготвени да разширят митата за целия китайски експорт за Съединени американски щати, който остава безмитен до общо 325 милиарда $.
Въпреки подозренията на доста икономисти за коректността на дейностите на администрацията на Белия дом, Тръмп е убеден в крайната победа. Той е уверен, че в случай че Федералния запас също се причисли към дейностите на държавното управление, Пекин не може да устои.
В отговор от Китай намекнаха, че могат да стартират да продават американски скъпи бумаги, на които те са най-големият собственик . Влиятелното китайско издание Global Times написа, че държавното управление на Китай обмисля опцията да откаже поръчки от Boeing и да бойкотира американските селскостопански артикули .
В същото време анализаторите означават, че Пекин, сходно на предходната година, макар войнствената изразителност, е доста по-сдържан - нарастването на митата от страна на Китай е три пъти по-малко от американското (съответно 60 и 200 милиарда $ ). Според специалисти китайската въздържаност оставя вратата открехната за по-нататъшни договаряния.
Търговската война сред двете най-големи стопански системи на планетата, несъмнено, няма да остане без следствие за международната стопанска система. Икономистите предвиждат, че нещата ще се влошат, преди да последва смяна в тренда. Това значи, че дъното към момента не е достигнато .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР