Отношенията между Китай и Русия устояха на изпитанието на сложната

...
Отношенията между Китай и Русия устояха на изпитанието на сложната
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Отношенията между Китай и Русия устояха на международната обстановка

Отношенията сред Китай и Русия устояха на тестването на комплицираната интернационална конюнктура. Това съобщи китайският президент Си Дзинпин, представен от ТАСС.

Той уточни и че Пекин има намерение да развива двустранните връзки.

" Светът навлезе в нов интервал на турбуленция и промяна. Китайско-руските връзки устояха на тестването на бързите промени в интернационалната среда ", посочи Си Дзинпин в обръщение към участниците в 10-ия разговор сред " Единна Русия " и Китайската комунистическа партия.

Китайският водач означи, че идната година двете страни ще отпразнуват 75-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки.

" Готови сме да развиваме твърдо двустранните връзки с съветската страна в духа на постоянно добросъседство и всестранно стратегическо съдействие за развиването на двете страни ", посочи той.

На собствен ред съветският президент Владимир Путин съобщи, че двустранното стратегическо партньорство е на " невиждано високо равнище ".

Той означи, че Русия и Китай извършват " огромни планове " и " координират напъните си за решение на огромни интернационалните проблеми, помагайки за построяването на по-справедлив и либерален международен ред ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР