Отнемат лиценза на мениджъра на загиналия в Албания бълграски боксьор.

...
Отнемат лиценза на мениджъра на загиналия в Албания бълграски боксьор.
Коментари Харесай

Отнемат лиценза на мениджъра на загиналия български боксьор

Отнемат лиценза на мениджъра на починалия в Албания бълграски боксьор. Това съобщи министърът на спорта Красен Кралев. Той посочи, че се работи по разнообразни версии за трагичния случай, измежду които, че са открити пакети виагра в якето на спортиста. Тепърва проверяващите ще изследват дали мениджърът е давал неразрешени лекарства. Спортният министър заяви още, че се проверява дали има и забъркано и здравно лице.

Спортният министър е безапелационен, че става дума за престъпно закононарушение и това е казус в българския бокс. Тепърва следствието ще открива по какъв начин умрелият български боксьор Борис Станчов е играл с лиценза на името на братовчед си Исус Величков, кой се е явил на медицинските проучвания и дали те не са напълно фалшифицирани от здравно лице.
Красен Кралев, министър на спорта: При всички случаи от това което аз виждам, считам че има още един забъркан, лицето Исус Величков, който непринудено самичък съобщи, че си е дал документите за машинация.
Според боксовия треньор Палми Ранчев в бокса в България няма писмени контракти за мачовете и всичко се прави на черно. Затова постоянно се случва на кръга да излизат неподготвени състезатели, на които им се заплаща да се боксират с доста по-силни съперници. Така българските боксьори поправят салдото на непознатите, тъй като съвсем постоянно са губещите.
Палми Ранчев, треньор: Поначало, у нас боксът е значително изоставен, професионалният бокс се играе само в националния тим за олимпиадата в Токио. Иначе другото се играе или от някогашни боксьори дилетанти, които са закъсали и за някой лев играят и се ръководи от инцидентни хора, от треторазрядни фенове на бокса.
От треньорите към този момент не се изисква да имат приключена школа, а просто да са някогашни боксьори. Спортният министър настоя треньорът и управител на умрелия Борис Станчев да бъде измамен под наказателна отговорност.

От Боксовия съюз още веднъж обявиха, че не са знаели за сменената идентичност.
 Кралев: Разследва се и здравно лице за гибелта на нашия боксьор Кралев: Разследва се и здравно лице за гибелта на нашия боксьор
До края на седмицата се чака повече информация от полицията по невиждания случай със починалия български боксьор Борис Станчев, който взе участие н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР