Отне една година на европейските авиокомпании да признаят за несправедлива

...
Отне една година на европейските авиокомпании да признаят за несправедлива
Коментари Харесай

Наглостта на европейците ще се накаже вторично

Отне една година на европейските самолетни компании да признаят за несправедлива обстановката, при която небето на Европейски Съюз е затворено за Руската федерация. Вярно, съгласно тях е незаслужено по отношение на европейците, които в този момент са притиснати от китайските превозвачи. Тази безочливост е частен случай от световните политически процеси към Китай. И тези процеси са в наша изгода.

Казват, че наглостта е второ благополучие. Но това обаче е единствено в случай че наглият има жертва и в последна сметка реализира задачата си. Ако бъде отсечен, това мъчно се назовава благополучие.

Наглите недоволства на европейските авиопревозвачи за затвореното небе над Русия участват от дълго време в западните медии, само че откъс от изпълнителния шеф на “Еър Франс - КЛМ ” Бен Смит от неотдавнашен материал на “Файненшъл Таймс ” получи в действителност необятен отклик. „ Китайските превозвачи, летящи над Русия, получават несправедливи преимущества пред нас “, сподели той пред изданието.

Уж би трябвало да се сещат, че преимуществото (да, без кавички) на китайските самолетни компании пред европейските произтича от обстоятелството, че Китай, за разлика от страните от Европейски Съюз, не затвори небето за съветската авиация. Тоест би трябвало да се предявят искания към европейските държавни управления, за които неуместната задача да „ изолират Русия “ се оказа по-важна от ползите на националните самолетни компании.

Страните, които подцениха условието да „ държат руснаците на открито “, предстоящо получиха „ незаслужено преимущество “ (сега в кавички). Сякаш европейците са се надявали, че Москва няма да им отговори огледално Ако в действителност са се надявали, тогава по какъв начин могат такива хора да ръководят нещо по-сложно от баня?

В същото време не може да се каже, че “европейските криле ” са го осъзнали прекомерно късно. Дългосрочното обмисляне там, явно, не е най-силната линия, само че го осъзнаха точно когато ги притисна. Китай, който стартира пандемията от ковид, стартира да отстранява карантинните ограничения доста по-късно от множеството други страни по света. С други думи, китайските съперници на европейците едвам неотдавна се върнаха на интернационалния пазар на въздушни пътувания.

Географията е безсърдечна: в случай че имате потребност да вземем за пример от Сеул до Париж или, назад, от Европа до Хонг Конг, китайските полети са доста по-привлекателни както логистично, по този начин и финансово от “Еър Франс ” или която и да е друга самолетна компания от Европейски Съюз. Поради нуждата да летят из Русия европейците губят два до три часа, а в този момент това стана сериозно.

Очевидно са разчитали, че с Русия ще бъде допустимо да се оправят по-рано, в сравнение с с ковид. Не се получи - и в този момент " Файненшъл Таймс " ни радва с надменно европейско циврене. И въпросът въобще не е, че европейските компании банкрутират, а сме удовлетворени, че кравата на нашите съседи умря, откакто се пробваха да отровят нашата.

Милиарди евро се харчат за задръстване на дупките, основани от спора с Русия. Засега тези милиарди надалеч не са изчерпани, тъй че въздушните превозвачи, в случай че би трябвало, ще бъдат избавени и ще печелят време за тях със същата вяра, че рано или късно Русия ще се откаже и ще отвори небето.

Това даже не е урок за бъдещето. На доста европейски езици има аналози на поговорката “Който копае гроб другиму, самичък пада в него ”. Но оказа помощ ли на някой от европейците?

Работата е в Китай. В нарасналото му самочувствие и мъчителна реакция на външна рецензия. Особено в условия, когато президентът Си Цзинпин в действителност е повдигнат до сан на популярен президенти и не може да пропусне ударите от някогашните потисници на Китай (като се имат поради опиумните войни, неравноправните контракти и доста други).

В миг, когато западните стратези се пробват да убедят Пекин да откаже поддръжката на Русия под каквато и да е допустима форма, функционерите просто основават мотиви, които безусловно изведнъж нервират китайските управляващи. Змеят ще запомни цялата тази безочливост.

Вярно е, че тук е належащо да се отделят европейците от американците. В Съединени американски щати стратезите са по-умни и по-влиятелни, другояче нямаше да могат да въвлекат Европейския съюз в случката със „ сдържането на Русия “, което е в полза на Америка, само че не и на Европа.

Сдържането на Китай е различен план на Съединени американски щати, в който се пробват да въвлекат европейските страни. Отново срещу личните им ползи. Това е независима цел на Вашингтон и, несъмнено, той разчита на лоялността на европейците, на които спорът с китайците въобще не им е притрябвал.

Затова американците не се опасяват да ядосат подозрителния Пекин. Възможно е те даже да са заложили на внезапните и недомислени стъпки на Китай и в този момент да се надяват да сплотят по-здраво западния свят към себе си, зачислявайки Руската федерация и Китай в една прослойка.

За това има косвени доказателства. Първо, Държавният департамент целеустремено стартира работа по глобите против Китай за съдействие с Русия и упорства Европейският съюз, в случай че е належащо, да вкара същите ограничавания (тоест да не се възползват от нишите на китайския пазар, затворени за американци).

Второ, шефът на ФБР Кристофър Рей ненадейно откри време и място да съобщи следното: „ ФБР от дълго време счита, че повода за пандемията най-вероятно е евентуален случай в лабораторията в Ухан. “

Това е първото по рода си изказване на високопоставени американски чиновници. Всъщност – директно обвиняване на КНР или в „ незаконна немарливост “, или в биологичен тероризъм. Съюзниците на Съединени американски щати би трябвало сами да схванат, че Пекин е виновен за двете години призрачен сън с ковид и многомилиардни загуби. Това може да се смята за показване на „ нова световна опасност за сигурността “, за каквато считат Русия към този момент година.

Целият този набор от офанзиви – от хленченето на въздушните превозвачи до разкритията на Рей – прави съюза на Москва и Пекин неоспорим освен за руснаците (сега поддръжката на Китай в действителност е по-важна от всякога), само че и за китайците.

Да приемем, че връзките сред нашите страни към този момент са „ здрави като монолит “, както се изрази ръководителят на китайската дипломация (да не се бърка с шефа на външното министерство) Ван Йи по време на визитата си в Москва, където беше признат на равнище секретар на Съвета за сигурност, външен министър и президент на Руската федерация. Но в управлението на КНР може да има разнообразни отзиви за това какъв брой потребна за КНР може да бъде кавгата със Запада за Русия.

Колкото и да има „ западняци “ в китайския хайлайф (стените на императорския палат на другаря Си са непрогледни), техните акции в този момент падат, до момента в който въздействието на условните „ русофили “ с платформата „ Ще стоим дружно с Русия “, в противен случай, пораства.

Затова дано хленчат по-често на Запад, ставайте още по-нагли, да не се тормозят да плещят лупости. Те няма да видят благополучие, тъй като отпорът е обезпечен - и от ядосания китайски змей в това число.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР