Отмяната на режима на извънредно положение официално влезе в сила

...
Отмяната на режима на извънредно положение официално влезе в сила
Коментари Харесай

Сърбия вече не е в извънредно положение

Отмяната на режима на изключително състояние публично влезе в действие в Сърбия, откакто решението бе оповестено в сръбския държавен вестник.

Заедно с анулацията на изключителното състояние, въведено на 15 март, от през днешния ден се анулира полицейският час от 18 до 5 часа сутринта. Армията приключва работата си по обезпечаване на активността на основни обекти.

Възрастните хора /над 65 гдини в градовете и над 70 години в селата/, на които преди бе неразрешено да напущат домовете си, още веднъж получават независимост на придвижване. Възстановява се работата на детски градини и занимални в учебните заведения.

В мощ остават обаче носенето на маски и ръкавици на публични места, спазването на обществена отдалеченост. Остава възбраната на всеобщите събирания, учениците не престават да се учат отдалечено, не работят театрите и кината.

Парковете са отворени, само че груповите разходки са неразрешени с изключение на за хора, които живеят в едно жилище. Празнуването на сватби, кръщенета, рождени дни ще бъде позволено от 15 юни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР