Oтмяната на много ограничения, свързани с Covid-19, в континентален Китай

...
Oтмяната на много ограничения, свързани с Covid-19, в континентален Китай
Коментари Харесай

Разхлабването на анти-ковид мерките в Китай разкри нови проблеми

Oтмяната на доста ограничавания, свързани с Covid-19, в континентален Китай беше ненадейно и ненадейно, само че вместо да успокои обстановката разкри редица нови стопански провокации пред страната.

През последните две седмици локалните и централните управляващи отстраниха някои ограничения, които задържаха доста хора у дома и принуждаваха предприятията да работят най-вече в отдалечен режим. Най-важното от всички облекчения беше обвързвано с нуждата от негативни проби за пътешестване в страната, само че даже то към момента не реализира упования резултат.

CNBC показва новите провокации, с които би трябвало да се оправя Пекин след разхлабването на ограниченията.

От края на ноември насам поръчките за артикули за намаление на температура са нарастнали десетократно, а фабриките не могат да се оправят – с тази обстановка, която, съгласно специалист, представен от CNBC, ще продължи най-малко още три или четири седмици.

Освен огромното търсене, стотици служащи в складовете или офисите на фирмите в разнообразни елементи на Китай дават позитивни резултати за Covid-19, което в допълнение затруднява нещата.

Последствията от пандемията не подминават и логистиката. В неделя, китайската пощенска работа заяви, че повече от 400 дистрибуторски пункта в Пекин и други елементи на страната са останали затворени по аргументи, свързани с Covid. За да станат ясни мащабите на казуса - дневно нейните офиси събират по 360 милиона колета.

По неофициални данни проблеми има и за основаните на приложения услуги за доставка на храни и хранителни артикули. Те нормално доставят в границите на един час, само че сега това се случва в границите на деня или даже на идващия ден.

„ През последните две седмици китайското държавно управление направи неочакван 180-градусов завой във връзка с политиката на нулев коронавирус, като множеството от вътрешните ограничения за предварителна защита бяха изцяло изоставени ", разяснява основният икономист на Nomura за Китай Тин Лу. " Но възходящият брой на болните обезвреждат позитивното влияние на облекченията в кратковременен проект. "

Затова и обществената интензивност в страната остава потисната. Данните за трафика от Baidu демонстрират, че множеството хора в огромните градове като Пекин и Гуанджоу не са излизали на открито.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР