Отмяната на дерогацията преди 1 март догодина крие рискове, заяви

...
Отмяната на дерогацията преди 1 март догодина крие рискове, заяви
Коментари Харесай

Петков: Отмяната на дерогацията преди 1 март догодина крие рискове

Отмяната на дерогацията преди 1 март следващата година крие опасности, съобщи съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков след края на днешното съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което беше разисквано предлагането за отпадането на дерогацията за съветския петрол. 

Петков уточни, че от групировката са подготвени да уточняват първичното си предложение дерогацията да отпадне от 15 март, като новата дата да бъде не по-рано от 1 март. 

Всичко друго преди тази дата би донесло големи и голословни опасности, сподели още Кирил Петков. 

Министър-председателят акад. Николай Денков свика през днешния ден изключително съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет във връзка импортирания в Народното събрание план на Закон за изменение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи обстановката в Украйна. Заседанието стартира в 08:00 часа.

Фокус на съвещанието беше оценката на последствията и рисковете за националната сигурност на България при вероятно приемане на проектозакона, който планува анулация в тридневен период на предоставената от Съвета на Европейския съюз дерогация за преработката на съветски петрол от българската рафинерия. Доклади по тематиката ще показват способените органи - Държавните организации " Национална сигурност ” и " Разузнаване ”, както и Служба " Военно разузнаване ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР