Отложеният заради коронавирус пандемията старт на сезона в Индикар най-накрая

...
Отложеният заради коронавирус пандемията старт на сезона в Индикар най-накрая
Коментари Харесай

Индикар изпревари Формула 1

Отложеният поради ковид пандемията старт на сезона в Индикар най-сетне откри своята нова дата, а тя е 6 юни, като хазаин на зрелището ще бъде „ Тексас Мотор Спийдуей “. С оглед безвредното осъществяване на конкуренцията от нейните уредници потвърдиха, че тя ще се организира без аудитория и единствено в един ден, като това ще докара до съкращаване на спортната отдалеченост от 248 на 200 обиколки по високоскоростния овал. Индикар изпревари Формула 1, където към момента няма изясненост по кое време ще бъде открит сезон 2020.

Стартовият час на конкуренцията в Индикар на 6 юни ще е 19:45 (2:45 на 7 юни българско време), като квалификацията ще стартира в 16 часа локално време. До момента жертва на COVID-19 станаха конкуренциите в „ Лонг Бийч “, „ Барбър “, „ Остин “ и двойният уикенд на „ Бел Айл “ в Детройт, като всичките пет съревнования бяха изцяло анулирани.

Освен тях отсрочени бяха и „ Гран При на Сейнт Пийт “, „ Гран При на Индианполис “, както и перлата в короната на шампионата „ Индианаполис 500 “. От трите съревнования единствено тази във Флорида няма нова дата, като се чака тя да е край на сезона. Организаторите на шампионата потвърдиха, че няма други промени по отношение на календара, показан при започване на април.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР