Отличните резултати на НАП при управлението на Агенцията по приходите

...
Отличните резултати на НАП при управлението на Агенцията по приходите
Коментари Харесай

Спецов остава в НАП - показал отлично управление

Отличните резултати на Национална агенция за приходите при ръководството на Агенцията по приходите в последните 4 месеца от новоизбрания и шеф Румен Спецов обуславят оставането му на поста, без значение от новия титуляр във финансовото министерство, предава 19 минути.

Напомняме, че събираемостта на дължимото към хазната е над 2,1 милиарда лева по-висока, което разреши 2 значими неща. Едното е, че за първи път за 32 години преход минималната пенсия в България надскача границата на бедността, което е витално значимо за над 1 милион пенсионери, които усещат тази смяна. Другото е, че оставения от остарялото държавно управление на недостиг годишен бюджет на страната към този момент е на плюс с над 800 млн.лв.

Според информация от държавното управление покачването на приходите не се получава от инспекции на фризьорски салони и заведения, а от сериозен надзор върху приходите на огромните компании.

Известно е, че през последните 12 години сдруженията, които правеха най-големи – даже многомилиардни обороти, отчитаха нулева или оскъдна облага и съвсем не внасяха своята милостиня ва хазната. Това състояние внезапно се промени с акцията на Национална агенция за приходите за касовите наличия, което беше и стартовото деяние на Спецов. Оказа се, че вследствие на това налог облага скочи стремително и това разреши напълването на държавното богатство с действителни пари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР