Отличен ученик, който обаче има двигателни проблеми, може да остане

...
Отличен ученик, който обаче има двигателни проблеми, може да остане
Коментари Харесай

Пълен абсурд: Отличник, който има двигателни проблеми, може да остане без диплома

Отличен възпитаник, който обаче има двигателни проблеми, може да остане без тапия за приблизително обучение. До този парадокс се стига, откакто Радослав Борисов не съумява да се яви на матура. 18-годишният юноша се образова в отдалечена форма, а наредбите на Министерството на образованието и науката не разрешават държане на матура от у дома. Така желанието на зрелостника да приключи и висше обучение " катастрофира " в рестриктивните мерки да се яви на матура.

Майката на момчето - Светла Борисова, изясни, че е звъняла в МОН, съобщи NOVA. Служителка ѝ обяснила, че синът ѝ не може да се яви на зрелостен изпит, тъй като щом бил обучаван вкъщи, това означавало, че е с умствена назадничавост. А фантазията на Радослав е да учи Археология.

Розалия Личева, началник на РУО - Велико Търново, изясни, че при тях не е постъпвал сигнал по случая. Тя допусна, че майката на зрелостника е попаднала на незапознат чиновник на МОН. " В разпоредбите, които министърът е разписал, има опция ученикът да се яви на ДЗИ с компаньон в изпитната зала ", посочи тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР