Отлагането на цялостната реформа в системата на МВР и рецидивите

...
Отлагането на цялостната реформа в системата на МВР и рецидивите
Коментари Харесай

Полицейски синдикат: Отлагането на реформата на МВР подлага на стрес служителите

Отлагането на цялостната промяна в системата на Министерство на вътрешните работи и рецидивите от политизацията във ведомството през последните 20 години подлагат на  извънреден стрес чиновниците във вътрешното министерство. Това съобщи на районен конгрес в Благоевград  ръководителят на най- огромния полицейски профсъюз у нас Валентин Попов.

Все по-напрегната става средата, в която работят чиновниците в Министерство на вътрешните работи,  съобщи на форума Валентин Попов, като измежду източниците на стрес той разпознава и сегашното управление на ведомството:

„ Министерството в цялостния му тип ще продължи да бъде източник на стрес за чиновниците в него и не е в положение да даде на обществото и на жителите сигурността, която би трябвало да им даде “.

Според синдикалния водач макар поръчката на държавното управление за  деполитизация на Министерство на вътрешните работи индикации за това няма:

„ Неприятното е, че нещата към момента не вървят към оправяне “.

 Цялостната промяна в Министерство на вътрешните работи не  може повече да бъде отлагана, само че за това е необходим политически и публичен консенсус, съобщи още Валентин Попов: 

„ Големият проблем е, че до момента промените вървяха главно на парче и обикновено за такава обстановка, катастрофираха. Това, което би трябвало да се случи съгласно нас, е един в действителност изчерпателен, сериозен разбор на моментното положение на министерството. Следващият въпрос е по какъв начин би трябвало да наподобява министерството и най-после остава реализацията. Всичкото това обаче би трябвало да се получи въз основата на един доста необятен и политически, и публичен консенсус “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР