Отлагане на датата на изборите е авантюризъм и ще има

...
Отлагане на датата на изборите е авантюризъм и ще има
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Отчитаме чудовищни нива на омраза към Бойко Борисов

" Отлагане на датата на изборите е авантюризъм и ще има висока цена. Въобще не би трябвало да помислят за сходен сюжет ", заключи той.

По думите му наличието на президентската институция се изчерпва с едно сериозно говорене към държавното управление. Политологът акцентира, че няма време за нов политически план

" Моделът на ръководство на държавното управление минава през концепцията за оцеляване ". Това сподели пред БНР политологът Калоян Методиев, шеф на Институт " Рего " и някогашен шеф на кабинета на президента Румен Радев, в коментар на дейностите на властта за ръководство на рецесията с COVID-19. Според него се търси метод за оцеляване, а не метод за решение на рецесията дълготрайно.

" Отлагането на датата на изборите е политически авантюризъм и това ще има висока цена. Въобще не би трябвало да помислят за сходен сюжет ", предизвести Методиев и подсети, че имунизациите против ковид са " все по-близо ".

Анализаторът цитира проучване на Институт " Рего ", съгласно данните от което има настройка за повишение на изборната интензивност, съпоставено с предишни избори.

" Отчетохме равнища на ненавист към Бойко Борисов, които са чудовищни ", заключи Калоян Методиев.

По думите му наличието на президентската институция се изчерпва с едно сериозно говорене към държавното управление. Политологът акцентира, че няма време за нов политически план.

" Освен това би трябвало и потенциал ", посочи той и добави, че се вижда " взаимно мигане " сред президента и избрани партии от митингите.

И Радев, и Борисов не регистрираха политическите действителности, съобщи политологът по отношение на плановете им за промени в Конституцията.

" Единият искаше да прави конституционни промени, без да има политическите принадлежности за това, а само с концепцията да се хареса на някаква част от популацията. Другият предложи конституционни промени с концепцията да завоюва няколко месеца. Спечели ги! Резултатът е нула. Пародия! ", разяснява той.

В коментар на Коронавирус ситуацията в страната и по света, политологът сподели, че коронавирусът е международен феномен и отричането му е неуместно.

" По методът, по който беше изработен в България, това е малоумен локдаун, тъй като няма да докара до значително възстановяване на обстановката. Закъсняха с учебните заведения - те трябваше да бъдат затворени първи ", изрично разяснява Методиев.

Според него контролът на използването на ограниченията е под всякаква рецензия:

" Имаме проблем със спазването на досегашните ограничения, а не толкоз с въвеждането на нови. Нямаше смисъл да се затварят кафенетата и заведенията. Можеше да работят и хората да се хранят там, само че при съблюдаване на ограниченията ".

Той дефинира помощта от страната за губещите поради ограниченията бизнеси като пропагандна:

" Държавата сега не оказва помощ, значимото е да не пречи. Има форма на самоорганизация, която е макар страната ".

„ България е преди всичко в света по смъртност от ковид поради дейностите на ръководещите. По метода, по който беше изработен в България, това е малоумен локдаун, тъй като няма да докара до значително възстановяване на обстановката “, разяснява по БНР политологът Калоян Методиев, шеф на Институт " Рего ",

Той уточни съответни аргументи за изказванието си: „ Закъсняха с учебните заведения - те трябваше да бъдат затворени първи. Нямаше смисъл да се затварят кафенетата и заведенията. Можеше да работят и хората да се хранят там, само че при съблюдаване на ограниченията. Контролът по използване на ограниченията е под всякаква рецензия “.

Според Методиев, който е някогашен шеф на кабинета на президента Румен Радев, моделът на ръководство на държавното управление минава през концепцията за оцеляване, т.е. търси се метод за оцеляване, а не метод за решение на рецесията дълготрайно.

Политологът насочи предизвестие към ръководещите по отношение на тяхното предпочитание за вероятно отлагане на изборите: " Отлагането на датата на изборите е политически авантюризъм и ще има доста висока цена. Управляващите изобщо не би трябвало да помислят за сходен сюжет. Още повече, че имунизациите против ковид са безусловно зад ъгъла. От идната седмица стартират да ги поставят в доста европейски страни. Примката на ковид последователно ще бъде разхлабена в края на тази и при започване на последваща година “.

Той разяснява и че страната не оказва помощ, само че най-малко да не пречи, тъй като хората се самоорганизират, макар страната.

Анализаторът цитира проучване на Институт " Рего ", съгласно данните от което има настройка за повишение на изборната интензивност по отношение на предишни избори: „ Налице е сериозна мотивация сега, има готовност, както и сериозна интензивност на опозицията “.

„ Отчетохме чудовищни равнища на ненавист към Бойко Борисов. Той не помни да си тръгне в точния момент “, разкри политологът.

Методиев уточни, че наличието на президентската институция се изчерпва само с сериозно говорене към държавното управление. Той изясни, че няма време за нов политически план. " Освен това би трябвало и потенциал ", посочи той и добави, че се вижда " взаимно мигане " сред президента и избрани партии от митингите.

„ За конституционните промени и Радев, и Борисов не регистрираха политическите реалности”, съобщи политологът по отношение на плановете им за промени в Конституцията:

" Единият искаше да прави конституционни промени, без да има политическите принадлежности за това, а само с концепцията да се хареса на някаква част от популацията. Другият предложи конституционни промени с концепцията да завоюва няколко месеца. Спечели ги. Резултатът е нула. Пародия! ", разкритикува президента и премиера шефът на Институт „ Рего “ Калоян Методиев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР